Proiecte anulate în Consiliul Local, la recomandarea Prefecturii

Proiecte anulate în Consiliul Local, la recomandarea Prefecturii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi, 11 februarie, în cadrul primei şedinţe a Consiliului Local Galaţi din acest an, ordinea de zi nu este foarte încărcată: doar 7 proiecte. Totuşi, mergându-se pe principiul „puţin şi bun”, cel puţin 2 proiecte de hotărâri vor suscita ceva discuţii.

Este vorba despre mărirea preţului la gigacalorie (subiect deja tratat de „Viaţa liberă” şi care se referă, în esenţă, la creşterea cu 8 la sută a preţului gigacaloriei) şi despre adoptarea bugetelor de venituri şi cheltuieli ale societăţilor de interes local.

Şi la acest punct se aşteaptă discuţii, în condiţiile în care bugetul pe 2010 pentru cel puţin una din societăţile locale – Transurb – trebuie să fie mai mare decât cel de anul trecut, cu aproximativ 2,7 milioane de lei (pentru acoperirea creşterilor salariale obţinute de sindicalişti, după greva de la începutul lunii).       

Greşelile anului  trecut…

Totuşi, proiectele de hotărâre care vor fi supuse discuţiilor consilierilor joi seară mai cuprind şi alte subiecte, unele putându-se încadra cu succes în anecdoticul administraţiei locale.

De pildă, una din hotărârile pe care aleşii locali trebuie musai să o ia este… anularea deciziei prin care i s-a acordat titlul de cetăţean de onoare fostului rector al Universităţii Dunărea de Jos, prof.  dr. ing. Emil Constantin.  

Motivul anularea acestei decizii ţine de procedură. Cu alte cuvinte, Prefectura Galaţi a cerut revocarea HCL nr 613/19.11.2009 (prin care i s-a acordat titlul lui Constantin), pe motiv că hotărârea respectivă… nu a întrunit cvorumul necesar pentru a fi adoptată. Lucru care s-ar fi putut evita dacă preşedintele acelei şedinţe, Roman Apostol Picu (FOTO – dreapta) sau secretarul Nicolae Costache (FOTO – stânga) ar fi atras atenţia la momentul oportun…

Ca să nu se producă alte efecte, în lanţ, după anularea hotărârii din noiembrie 2009 (şi pentru că un titlu dat este bun dat!), aleşii locali vor adopta, apoi, din nou acordarea titlului pentru Emil Constantin. Să sperăm că de această dată, aleşii locali vor respecta legea. 

Dar aceasta nu este singura hotărâre a CL care trebuie anulată, din cauză că nu s-au respectat procedurile legale atunci când a fost votată. Cel de-al doilea proiect care urmează să se anuleze se referă la vânzarea unui teren societăţii Romprima (cota indiviză pentru un spaţiu deţinut la parterul unui bloc). Aici, anularea s-a impus din cauză că hotărârea iniţială a avut o hibă pe care secretarul CL ar fi trebuit să o sesizeze.

Citit 928 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.