Unde-i ISPA nu-i tocmeală

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai mulţi cetăţeni ne-au scris despre faptul că locuiesc pe  străzi pline de nămol şi de şanţuri, mai rău ca la război.

„Sunt şanţuri pline de noroi şi vrem să ştim dacă şi la noi va ajunge programul ISPA de apă şi canalizare”, ne-au scris oamenii care locuiesc pe străzile Caşin, Nămoloasa şi Anghel Saligny. 

„Lumea trebuie să înţeleagă că lucrările care se desfăşoară acum prin programul ISPA au la bază un proiect care a fost finalizat în 2004”.

„Casele care s-au construit după acest an nu sunt incluse în proiect. În general, dacă aceste imobile nou construite sunt pe traseu, adică pe aceeaşi stradă, unde înainte de 2004 erau şapte case şi acum sunt nouă, nu e nicio problemă, se pot face lucrări suplimentare”.

„Dacă însă sunt în prelungirea străzii, cum este cazul străzii Caşin, atunci este o problemă”, a explicat viceprimarul Mircea Cristea, cel care monitorizează desfăşurarea lucrărilor prin proiectul ISPA.

„Dacă nu vom reuşi prin programul ISPA, vom rezolva problema cu fonduri de la primărie”, a spus Cristea despre strada Caşin.

„Strada Anghel Saligny este prinsă în programul ISPA, însă lucrările au început un pic mai târziu, pentru că reţeaua de canalizare este în strânsă legătură cu cea din strada Frunzei, unde vor începe lucrări de modernizare a liniei de tramvai”.

„Cât priveşte strada Nămoloasa, aici lucrarea reţelei de canalizare şi apă are deja studiul de fezabilitate făcut, însă realizarea acestuia ţine exclusiv de Primăria Galaţi, este o investiţie proprie, nu cu fonduri europene”, a adăugat viceprimarul.

În concluzie, locuitorii celor trei străzi nu trebuie să dispere; nu au fost uitaţi de autorităţi, deşi nămolul din această iarnă i-ar putea face să creadă că aşa este…

Citit 620 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.