PNL nu va aproba Legea pensiilor!

PNL nu va aproba Legea pensiilor!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Manipulare”: pensiile „nesimţite” sunt puţine, dar  scoase în faţă *

„Cred că Guvernul, cu voie sau făr’ de voie, mi-e greu s-o spun, a făcut o imensă manipulare: discuţia despre pensii s-a dus spre tema ˝pensiilor nesimţite˝. Acest subiect se referă probabil la câteva zeci de mii de pensionari, mascându-se tema pensiilor imensei majorităţi a pensionarilor, peste 5 milioane, care, prin noua lege, vor fi afectaţi”, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, deputatul PNL Victor Paul Dobre (FOTO), preşedintele Comisiei pentru muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor.

Parlamentarul gălăţean a criticat proiectul de Lege a pensiilor pe care Guvernul l-a depus spre dezbatere la Parlament.  Deputatul spune că parlamentarii  PNL nu vor vota acest proiect decât în măsura în care se va ţine cont de amendamentele liberale.

Dobre a  criticat proiectul de lege cel puţin pentru trei principii. Pentru că „decuplează”, până în 2020, referinţa punctului de pensie de salariul mediu pe economie (ceea ce ar însemna „o pauperizare a pensionarilor, îngheţarea pensiilor”).

Dobre i-a atras atenţia premierului şi ministrului Muncii că nu se poate aplica principiul contributivităţii la fondul de pensii (cu cât ai contribuit mai mult, primeşti pensie mai mare):

„Ar însemna ca peste două milioane de oameni să nu mai primească pensia actuală: pensionarii agricoli, care n-au avut contribuţii şi cei care primesc pensia minimă socială!”.

De asemenea, liberalul nu este de acord ca pensiile să se „hrănească” numai din fondul de pensii. Săptămâna viitoare se va discuta la comisie cu asociaţiile interesate de această lege, am aflat din aceeaşi sursă. 

Citit 635 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.