Primăria derulează proiecte în învățământ de 20 milioane de euro

Primăria derulează proiecte în învățământ de 20 milioane de euro
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ieri, 28 ianuarie, la Școala Gimnazială Nr. 3 din cartierul Micro 21 a avut loc conferința de presă prilejuită de încheierea proiectului cu finanțare europeană pentru această unitate școlară. Practic, lucrările de 600.000 de euro efectuate au vizat anveloparea clădirii, instalaţia termică, înlocuirea tâmplăriei PVC, reabilitarea planșeului, înlocuirea conductelor de apă potabilă, instalarea a 72 de panouri fotovoltaice și reamenajarea rampei de acces pentru persoanele cu dizabilități. Valoarea totală a proiectului este de 2,915 milioane de lei (cu TVA), din care 2,48 milioane de lei reprezintă valoarea finanțării atrase prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, finalizarea lucrărilor fiind menționată de Primăria muncipiului Galați încă din luna august 2019.

Ieri, în prezența primarului Ionuț Pucheanu, a city-managerului Marius Humelnicu, a inspectorului școlar general Mioara Enache și a managerului de proiect Violeta Pavlenco, directorul școlii, Marcelica Văsioiu, a apreciat necesitatea lucrărilor, menționând faptul că "o nouă înfățisare ne obligă la asumarea altor responsabilități, către ținte mai înalte". Totodată, a menționat că școala ar avea nevoie de mobilier nou pentru încă 11 săli de clasă, tehnică de calcul, refacerea lambriurilor și a gresiei de pe holuri, dar "toate la vremea lor".

La această dată, Primăria municipiului Galați are proiecte cu fonduri europene de peste 20 milioane de euro pentru reabilitarea, modernizarea sau extinderea unităților de învățământ din oraș. Trei proiecte de circa 1,8 milioane euro au cunoscut finalizarea, alte șase în valoare de peste zece milioane de euro sunt în implementare, iar în faza de contractare sunt lucrări de anvelopare, de peste 1,6 milioane de euro, pentru patru unități de învățământ. Proiecte în evaluare de aproximativ 5,3 milioane de euro de lei vizează construirea unui corp nou de școală, precum și modernizarea și reabilitarea unei alte instituții școlare din municipiu. În fine, Primăria mai are în pregătire trei proiecte de aproximativ 1,5 milioane de euro la alte două școli gimnaziale, precum și pentru reabilitarea unui imobil în vederea înființării unei creșe.

Citit 2704 ori Ultima modificare Marți, 28 Ianuarie 2020 19:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.