Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
1 comentariu

Ședința ordinară de ieri, 30 ianuarie, a Consiliului Județean (CJ) a consemnat aprobarea proiectului tehnic și detaliilor de execuție privind realizarea obiectivului de investiţii "Extindere și modernizare variantă ocolitoare a Municipiului Galați".
Președintele CJ, Costel Fotea a dat explicații, interpelat fiind de consilierul județean Ionică Simbanu, cu privire la modul în care se va realiza descărcarea traficului rutier către alte artere de circulație ce fac legătura cu comuna Șendreni, vama Giurgiulești, strada Basarabiei sau Prelungirea Brăilei. Practic, Fotea a precizat că există, în paralel, proiecte ale municipalității care vor facilita aceste legături de trafic și descongestionarea lui, menționând că, într-adevăr, există necesitatea realizării unor sensuri giratorii în intersecțiile cu Basarabiei și cu Prelungirea Brăilei, care să asigure un flux normal de transport.
În aceeași ședință au mai fost aprobate și alte proiecte, precum creșterea eficienței energetice pentru Spitalul Orășenesc Târgu Bujor, indicatorii tehnico-economici pentru realizarea unor sectoare de pe DJ 251 și DJ 242B, cei privind amenajarea secţiei de Cardiologie Intervenţională din cadrul Spitalului Județean de Urgență, dar și aprobarea proiectului tehnic şi a documentaţiei de execuţie privind extinderea, reabilitarea, modernizarea și dotarea ambulatoriului integrat al aceleiași unități spitalicești. De asemenea, s-a avut în vedere modificarea şi completarea unei hotărâri din octombrie 2019 privind aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici rezultați, precum și a unor obligații și a cheltuielilor aferente proiectului "Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Galați".
În altă ordine de idei, a fost aprobat parteneriatul dintre Consiliul Judeţean, Muzeul de Artă Vizuală și Asociația "Uniunea Artiștilor Plastici din Galaţi" în vederea organizării Bienalei Naționale de Artă "Camil Ressu".

Citit 2469 ori Ultima modificare Joi, 06 Februarie 2020 01:44

1 comentariu

  • postat de Taranu Taran Vineri, 31 Ianuarie 2020 06:40 93.122.251.*** Link la comentariu
    4
    6

    Pe DJ 242 B cred ca se refera la sectorul de drum Beresti - Plesa (comuna Beresti Meria) pana la troita la intersectia cu DJ 242 C unde asfaltul este plombat iar plombele nu tin tot anul iar tot pe DJ 242 B de la troita pana la hotar cu judetul Vaslui sa se toarne cateva masini de pietris in gropi ca nu sa mai turnat cred din 2016 pe acest drum de piatra (repet , trebuie pietris doar in gropi nu pe tot drumu) .

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.