Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
4 comentarii

Pe parcursul anului 2019, conform datelor existente în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), Consiliul Județean Galați, în calitate de autoritate contractantă, a atribuit lucrări și a realizat achiziții de bunuri și servicii ce au totalizat aproximativ 379,3 milioane lei (fără TVA), adică aproape 80 milioane de euro, la cursul mediu leu/euro de anul trecut.
De departe, cea mai semnificativă valoare, de peste 95 milioane lei (fără TVA) se află în dreptul obiectivului de investiție privind proiectare şi execuţie "Extindere și modernizare variantă ocolitoare a municipiului Galați" (Centura mică, așa cum a intrat de curând în folclorul urban). Acest contract a fost atribuit cu valoarea de mai sus în luna iunie, câștigătoare fiind desemnată o asociere de companii, cu nemțenii de la Aqua Parc SRL în calitate de lider, valoarea totală a proiectului fiind de aproape 135 milioane lei.
Pe "podium" se află, în poziția secundă, "Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de transport regional între localitățile Vîrlezi - Tg. Bujor - Umbrărești - Viile - Fîrțănești - Foltești (DJ 242)". Atribuirea acestui contract a avut loc în prima lună a anului 2019, către o asociere având operatorul economic Citadina 98 SRL în calitate de ofertant lider, la valoarea de 57,4 milioane de lei. Tot către o asociere având ca lider compania Citadina 98 SRL și tot în luna ianuarie 2019, s-a efectuat atribuirea contractului de proiectare şi execuţie "Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de transport regional între localitățile Pechea - Rediu - Cuca - Fârțănești - Măstăcani (DJ 255)". Valoarea investiției a fost de 53,24 milioane de lei, iar din asociere mai fac parte și alte cunoscute companii gălățene specializate în construcții civile, precum Lemacons SRL și Tancrad SRL, ca și în cazul lucrărilor de pe DJ 242.
Amintim aici și o altă serie de proiecte de investiții de valori consistente (între două și aproape șapte milioane de euro) ce au fost atribuite în anul 2019. Peste 30 de milioane de lei au reprezentat atât proiectarea şi execuţia investiției de "Reabilitare şi modernizare a infrastructurii de transport regional între localităţile Corod - Drăguşeni (DJ 251 A)" - ofertant lider câștigător Tancrad SRL, cât și proiectarea şi execuţia "Reabilitării și modernizării infrastructurii de transport regional de pe DJ 242 A", de această dată câștigătoare fiind o asociere de firme cu Aqua Parc SRL în calitate de ofertant lider.
În "categoria" 25 - 30 milioane de lei se înscrie o lucrare denumită generic de modificare a clădirilor, în fapt proiectul semnificativ de "Creştere a eficienţei energetice pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei", atribuit în luna martie unei asocieri de cinci companii, cu ofertant lider compania bucureșteană Euromateria SRL, dar și o altă investiție rutieră privind "Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de transport regional pe traseul Ivești - Grivița (DJ 254)". În acest caz, procedura electronică s-a finalizat în luna octombrie 2019, o dată cu atribuirea lucrărilor către o asociere cu ofertant lider firma Tancrad SRL.
În fine, analiza noastră succintă ce a avut la bază criteriul valoric al investițiilor Consiliului Județean din anul 2019 se oprește la recent analizatele servicii de proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul "Podețe pentru acces la proprietăți". Acestea sunt în curs de realizare în zona proprietăților riverane drumurilor județene pe diferite tronsoane unde se efectuează lucrări de modernizare și reabilitare. Contractul a fost atribuit în octombrie 2019 unei asocieri cu ofertant lider firma Davide Construct SRL din comuna Matca, pentru valoarea de circa 10,11 milioane de lei.
Per total, cele opt contracte menționate totalizează 334,51 milioane de lei (fără TVA), circa 70,5 milioane de euro, mai exact peste 88% din totalul procedurilor de atribuire identificate în SEAP pentru anul 2019, cu Județul Galați având calitatea de autoritate contractantă.

Citit 1978 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Februarie 2020 16:46

4 comentarii

 • postat de NORDICUL Marți, 18 Februarie 2020 18:59 5.13.169.*** Link la comentariu
  1
  3

  Aqua Parc SRL are lucrarea cea mai mare valoric ,drum centura orasul Galati , dar cauta muncitori de acum pt angajare. Pai lucrarea nu se face cu ,,meseriasi,, care au mai lucrat pe astfel de lucrari si au experienta in domeniu .Cum au cistigat licitatia , Ce lucrari de asemenea anvergura au mai facut pina acum,si cu ce oameni, tot asa angajati sezonier pe cite o lucrare ,,cirpaci,,.

  Raportează
 • postat de Taranu Taran Marți, 18 Februarie 2020 17:39 93.122.248.*** Link la comentariu
  2
  1

  Speram ca anul 2020 sa se modernizeze portiunea de drum DJ 242 A Beresti - Cruceanu (comuna Radesti) ca sunt gropi mari in asfalt .

  Raportează
 • postat de cetatean Marți, 18 Februarie 2020 15:35 136.255.148.*** Link la comentariu
  1
  2

  contracte oferite pe tava de cj celor care stapanesc toat lucrarile din jud. Galați.

  Raportează
 • postat de papura voda Marți, 18 Februarie 2020 09:32 84.243.108.*** Link la comentariu
  3
  7

  la sfarsitul anului 2019, intre Targul Bujor si Foltesti soseaua se afla in reparatii de vreo doi ani, covorul asfaltic fiind practic facut praf de sparturi de tot felul, poduri incepute si neterminate, lucrari de canalizare si trotuare cu terminatie in camp, etc. Dar banutii s-au cam terminat, iar zona nu arata ca ar fi modernizata. Nu mai vorbim de interioarele oraselului Tg. Bujor, pline de gropi si de praf...

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.