Subprefectul Viorica David, la o lună de la învestire. Un alt fel de implicare în problemele oamenilor

Subprefectul Viorica David, la o lună de la învestire. Un alt fel de implicare în problemele oamenilor
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Jurist de meserie, cu state vechi în administrația publică locală, subprefectul Viorica David este preocupată în a despărți rigorile legii de latura umană a noii funcții de demnitate. "Am fost întotdeauna omul cu care poți să pleci la luptă", spune Viorica David.

Ea se referă la o nouă abordare a mentalităților, a obișnuințelor și chiar a blocajelor uneori autoimpuse în mecanismele funcționale de la nivelul instituțiilor. "Evident că experiența de la Casa de Pensii, acolo unde am lucrat în zona de prestații sociale și de recuperare a creanțelor bugetare, precum și cea de la fiscul județean au reprezentat borne ale carierei. Am acceptat acum această funcție pentru a vedea dacă într-adevăr se poate construi efectiv ceva în sprijinul oamenilor. Vreau să mă implic în ajutorarea persoanelor în vârstă, în general a semenilor noștri ce tind să fie excluși din viața socială a comunității", spune noul subprefect, la numai o lună de la învestire. Și am sesizat o mențiune specială pentru copiii ai căror părinți sunt plecați, cel mai adesea, la muncă în străinătate.

"Purtăm discuții la nesfârșit despre problemele concrete ale oamenilor, dar, la sfârșitul zilei, ce beneficii reale au adus acestea?", se întreabă retoric David, autocaracterizându-se ca nefiind pasionată cu adevărat de politică. "Dacă era preocuparea mea, probabil că aș fi ocupat mai demult o funcție de conducere. Momentan, vreau să cunosc problemele reale ale cetățenilor și îmi doresc o colaborare mai bună și mai ușoară cu toate instituțiile implicate în rezolvarea acestora", mai spune noul subprefect de Galați.

Conform atribuțiilor, aceasta are delegată calitatea de ordonator de credite, coordonarea structurilor financiar-contabile ale instituției, precum și diverse activități în comisii, comitete și grupuri de lucru. Desprinsă de rutina muncii cotidiene, din noul său birou are o priveliște nu tocmai optimistă asupra realității: acoperișuri ruginite și clădiri neterminate. "Avem nevoie de investitori și de locuri de muncă", mai spune ea și nu detectăm niciun chef de platitudini în tonul Vioricăi David.

Citit 4470 ori Ultima modificare Luni, 02 Martie 2020 18:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.