Subprefectul Viorica David, la o lună de la învestire. Un alt fel de implicare în problemele oamenilor

Subprefectul Viorica David, la o lună de la învestire. Un alt fel de implicare în problemele oamenilor
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Jurist de meserie, cu state vechi în administrația publică locală, subprefectul Viorica David este preocupată în a despărți rigorile legii de latura umană a noii funcții de demnitate. "Am fost întotdeauna omul cu care poți să pleci la luptă", spune Viorica David.

Ea se referă la o nouă abordare a mentalităților, a obișnuințelor și chiar a blocajelor uneori autoimpuse în mecanismele funcționale de la nivelul instituțiilor. "Evident că experiența de la Casa de Pensii, acolo unde am lucrat în zona de prestații sociale și de recuperare a creanțelor bugetare, precum și cea de la fiscul județean au reprezentat borne ale carierei. Am acceptat acum această funcție pentru a vedea dacă într-adevăr se poate construi efectiv ceva în sprijinul oamenilor. Vreau să mă implic în ajutorarea persoanelor în vârstă, în general a semenilor noștri ce tind să fie excluși din viața socială a comunității", spune noul subprefect, la numai o lună de la învestire. Și am sesizat o mențiune specială pentru copiii ai căror părinți sunt plecați, cel mai adesea, la muncă în străinătate.
"Purtăm discuții la nesfârșit despre problemele concrete ale oamenilor, dar, la sfârșitul zilei, ce beneficii reale au adus acestea?", se întreabă retoric David, autocaracterizându-se ca nefiind pasionată cu adevărat de politică. "Dacă era preocuparea mea, probabil că aș fi ocupat mai demult o funcție de conducere. Momentan, vreau să cunosc problemele reale ale cetățenilor și îmi doresc o colaborare mai bună și mai ușoară cu toate instituțiile implicate în rezolvarea acestora", mai spune noul subprefect de Galați.
Conform atribuțiilor, aceasta are delegată calitatea de ordonator de credite, coordonarea structurilor financiar-contabile ale instituției, precum și diverse activități în comisii, comitete și grupuri de lucru. Desprinsă de rutina muncii cotidiene, din noul său birou are o priveliște nu tocmai optimistă asupra realității: acoperișuri ruginite și clădiri neterminate. "Avem nevoie de investitori și de locuri de muncă", mai spune ea și nu detectăm niciun chef de platitudini în tonul Vioricăi David.

Citit 3900 ori Ultima modificare Luni, 02 Martie 2020 18:50

3 comentarii

 • postat de Terente...de la Galati
  Joi, 05 Martie 2020 18:21
  89.137.231.***
  Stimata redactie VLG, va rog sa ne explice doamna subprefect, ce inseamna "omul cu care poti sa pleci la lupta".
  Asta pt. eliminarea oricarei confuzii posibile. Si daca mai poate cumva sa ne indice, cum s-a luptat D-sa sa ajunga in acel post!
  1
  9
  Raportează
 • postat de Oana Paun
  Miercuri, 04 Martie 2020 14:32
  81.196.80.***
  Buna ziua!
  Stimabila D-na subprefect, doresc sa va informez si sper totodata sa gasiti o solutie optima pentru o problema stringenta, aferenta comunei Tulucesti. Este vorba despre gunoiul colectat din pubelele locuitorilor comunei care este depozitat la intersectia drumului comunal str. Morii cu soseaua 24D care ulterior este acoperit cu tone de pamant.
  4
  4
  Raportează
 • postat de Taranu Taran
  Marți, 03 Martie 2020 16:34
  93.122.248.***
  Doamna subprefect Viorica David , va rog implicativa sa modernizeze guvernul PNL si drumul DN 24 D in zona comunei Balabanesti ca ne rupem masinile , speram sa fie modernizat anul acesta pana la alegeri ca dupa alegeri nu cred ca se va mai moderniza .
  1
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.