Concurs de soluții pentru parcuri recreaționale

Concurs de soluții pentru parcuri recreaționale
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Primăria municipiului Galați a organizat, joi, 5 martie, în holul Universității ”Dunărea de Jos”, vernisajul expoziției de proiecte privind soluțiile peisagistice pentru obținerea unor modele de parcuri recreaționale, în urma concursului lansat pe 12 decembrie, anul trecut.

Este vorba despre parcuri a căror suprafață va fi de aproximativ 500 de metri pătrați, iar zonele vizate pentru reamenajare și modernizare sunt cele rezultate din demolarea unor construcții cu regim provizoriu, fără fundații, gen module, chioșcuri, garaje și alte asemenea fără autorizații de construire.

La concurs au participat 11 specialiști în arhitectură și urbanism din București, Galați, Ploiești, Tg. Mureș și Brașov. Juriul, format din reprezentanți ai Primăriei, ai mediului academic și societății civile, a decis câștigătorul, acesta fiind Codruț-Lucian Papina (Ploiești), masterand la Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” din Bucureşti. Mențiuni au primit Adi-Florian Tudorancea (Galați) și Atena-Ioana Gârjoabă (București), premiile fiind de 10.000, respectiv câte 5.000 de lei, bani pe care câştigătorii urmează să îi primească.

”Sunt modele de parcuri recreaționale pentru spațiile dintre blocuri sau terenurile virane pe care dorim să le înfrumusețăm și să le redăm comunității. Mai mult, astfel de spații dintre blocuri ar putea deveni mici proiecte europene tocmai pe zona aceasta de regenerare urbană în exercițiul financiar viitor și iată că facem deja pași importanți din timp ca să avem un oraș din ce în ce mai frumos. Ne bucură că deja aceste evenimente pe care le organizăm trezesc tot mai mult interes în rândul tinerilor, specialiștilor în arhitectură și urbanism”, a declarat cu această ocazie, primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Expoziția cu lucrările înscrise în concurs va rămâne deschisă până pe 20 martie.

Citit 3923 ori Ultima modificare Luni, 09 Martie 2020 12:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.