Peste 8,5 milioane de euro la Spitalul Județean. Lucrările sunt programate să dureze 15 luni

Peste 8,5 milioane de euro la Spitalul Județean. Lucrările sunt programate să dureze 15 luni
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

O asociere de trei companii va lucra timp de un an și trei luni la schimbarea feței Spitalului Clinic Județean de Urgență. Valoarea investiției este semnificativă, aproape 41,5 milioane lei (peste 8,5 milioane de euro), finanțare obținută de Consiliul Județean Galați în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020. Potrivit unui comunicat de presă, autoritatea contractantă a emis ordinul de începere a lucrărilor de eficientizare energetică, iar pentru prima oară de la deschiderea unității sanitare, conductele din subsol şi instalaţiile pentru transportul fluidelor vor fi schimbate. Vor fi modernizate instalațiile de distribuție și de transport ale agentului termic, precum şi instalaţiile de distribuţie a apei.

”Vom schimba toate ferestrele în secţiile unde nu s-a mai intervenit de peste cinci ani. De asemenea, pentru reducerea costurilor de întreţinere se vor monta sisteme  de producere a energiei din surse regenerabile, iar echipamentele cu un consum energetic mare vor fi înlocuite. Vom schimba 12 lifturi ale spitalului, iar toate saloanele vor avea sisteme de climatizare. În plus, în sălile de operaţie vom introduce un sistem modern de tratare a aerului. Faţa spitalului se va schimba total, după ce vom finaliza şi partea de anvelopare, care va fi făcută cu plăci compozit”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Revenind, trebuie spus că licitaţia pentru aceste lucrări a fost câştigată de asocierea Euromateria SRL București - Pessina Costruzioni SpA Milano - S&M Expert Project SRL Iași.

Citit 8464 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Aprilie 2020 20:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.