Evaluaţi acest articol
(13 voturi)
3 comentarii

O asociere de trei companii va lucra timp de un an și trei luni la schimbarea feței Spitalului Clinic Județean de Urgență. Valoarea investiției este semnificativă, aproape 41,5 milioane lei (peste 8,5 milioane de euro), finanțare obținută de Consiliul Județean Galați în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020. Potrivit unui comunicat de presă, autoritatea contractantă a emis ordinul de începere a lucrărilor de eficientizare energetică, iar pentru prima oară de la deschiderea unității sanitare, conductele din subsol şi instalaţiile pentru transportul fluidelor vor fi schimbate. Vor fi modernizate instalațiile de distribuție și de transport ale agentului termic, precum şi instalaţiile de distribuţie a apei.
”Vom schimba toate ferestrele în secţiile unde nu s-a mai intervenit de peste cinci ani. De asemenea, pentru reducerea costurilor de întreţinere se vor monta sisteme  de producere a energiei din surse regenerabile, iar echipamentele cu un consum energetic mare vor fi înlocuite. Vom schimba 12 lifturi ale spitalului, iar toate saloanele vor avea sisteme de climatizare. În plus, în sălile de operaţie vom introduce un sistem modern de tratare a aerului. Faţa spitalului se va schimba total, după ce vom finaliza şi partea de anvelopare, care va fi făcută cu plăci compozit”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
Revenind, trebuie spus că licitaţia pentru aceste lucrări a fost câştigată de asocierea Euromateria SRL București - Pessina Costruzioni SpA Milano - S&M Expert Project SRL Iași.

Citit 7823 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Aprilie 2020 20:11

3 comentarii

 • postat de Maxim Vineri, 01 Mai 2020 12:07 5.13.216.*** Link la comentariu
  5
  9

  Pentru cei ce nu suporta firmele galatene: sunteti multumiti ca vin constructori din Bucuresti si Iasi in loc ca aceste lucrari sa fie facute de galateni? Sunteti multumiti asa?

  Raportează
 • postat de Te compromiti ! Joi, 30 Aprilie 2020 22:41 5.13.193.*** Link la comentariu
  8
  21

  Asta cu anveloparea spitalului e absolut gratuita. Nu este nevoie. Puneti termopan mai intai, faceti imagini cu camera termografica si apoi demonstrati ca se pirde caldura prin pereti si ca se justifica stricarea fatadei actuale. Vad in filme americane multe cladiri cu fatada din caramida decorativa. De obicei colegii, spitale, institutii in general. Arhitectura clasica, aspect onorabil si venerabil
  Aratati-mi placari facute in noua epoca care sa reziste sau sa arate mai bine. Vedeti la banci, palat justitie, nici nu prea avem ce arata.
  De pe spital nu s-a desprins o caramida in 50 de ani.
  In Galati a mai ramas un ultim bastion de daramat.
  Apropo, mai era si casa rosie, ce statut mai are ?
  Noi nu stim sa mai curatam, sa intretinem, sa facem reparatii la timp si de calitate. Polistiren mazgalit cu tencuiala lavabila, intinsa de toti necalificatii.
  Sau alte placi care vor cadea, normal, ca sa fie ceva de reabilitat. Sa fie de treaba, sa mananca si gura lor ceva. Bani aruncati, ne-am saturat de schema asta.
  Dar ei nu.

  Raportează
 • postat de ”Ora adevărului” Joi, 30 Aprilie 2020 16:53 79.116.110.*** Link la comentariu
  6
  10

  Vopsim gardul pe exterior,în interior Spitalul la unele secții arată mai rău decât atunci când a fost pus în funcțiune de comuniști de parcă zici că intri în tunelul groazei,și rețineți că au trecut o groază de ani iar acestea au rămas în epoca de tristă amintire .
  Se discută la nivel guvernamental de viitoare spitale regionale în unele locații cuprinse pe o listă din care nu face parte și Galațiul iar asta o știu f. bine reprezentanții noștri politici din Parlament care au primi votul cetățenilor mandat de mandat fără să aducă mari beneficii acestui oraș și tot aici se poate discuta și despre nesfârșitele orgolii politice care vizează de ani de zile o conurbație ca de mărimea Capitalei ca fiind a doua ca mărime din țară datorită numărului mare a populației în urma reunirii celor două orașe dunărene Galați și Brăila.
  Asta definește veșnica clasă politică aflată în centrul atenției de 30 de ani .

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.