Explicaţii pentru şanţurile din asfalt: „Aşa este procedura…”

Explicaţii pentru şanţurile din asfalt: „Aşa este procedura…”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La sfârşitul săptămânii, am remarcat pe strada Nicolae Bălcescu faptul că gropile dispăruseră, iar în locul lor apăruseră şanţuri de mai mare frumuseţea. Modalitatea de lucru a fost aplicată pe toată lungimea străzii, de la intersecţia cu Gării şi până la ieşire, către strada Brăilei.

În plus, şoferii, dar şi pietonii hurducaţi de microbuze prin gropile oraşului ne-au confirmat că acelaşi stil de lucru s-a aplicat şi în Micro 19 – de la Spitalul Judeţean şi până la ieşire, către Tecuci, inclusiv în sensul giratoriu, dar şi la sensul giratoriu spre Real, precum şi pe strada Siderurgiştilor.

Cine a avut mintea atât de strălucită de a „decapa” străzile şi a le lăsa aşa – pentru că, evident, şanţurile din asfalt nu au putut fi acoperite cu mixtură, având în vedere că a nins, a plouat, iar luni a fost ger -, am încercat să află de la viceprimarul municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco, cel care răspunde de modalitatea de asfaltare din oraş.

„În mod normal, aşa se procedează, nu există altă variantă. Dacă s-ar lucra aşa cum spuneţi dumneavoastră, adică să frezeze şi apoi, imediat, să acopere cu mixtură, apoi să frezeze următoarea porţiune şi aşa mai departe, s-ar deteriora mixtura asfaltică. Asta, pentru că în timpul cât se frezează, scade calitatea mixturii asfaltice, care este caldă, ea se răceşte şi se strică”.

„Aşa că s-a luat decizia ca întâi să se frezeze şi abia apoi să înceapă să se asfalteze… Oricum, eu spun că acum e mai bine decât dacă străzile erau lăsate cu gropi… În plus, toate aceste şanţuri din asfalt vor fi acoperite cu mixtură în două zile, însă trebuie ca temperatura să depăşească măcar şase grade Celsius…”, ne-a răspuns viceprimarul.

Nicuşor Ciumacenco a adăugat că lucrările de asfaltare (cârpeală) din oraş sunt realizate „de Ecosal, cu subantrepriză la firma Tancrad”.

Citit 2066 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.