Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
4 comentarii

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni, că Guvernul va ataca la Curtea Constituţională a României (CCR) proiectul de lege care respinge amânarea dublării alocaţiilor copiilor.
"Decizia pe care am luat-o a fost să atacăm la Curtea Constituţională, pentru că este un proiect in care nu sunt prevăzute sursele de finanţare, cum sunt multe proiecte care au fost adoptate fără un punct de vedere al Guvernului şi fără o încercare de colaborare şi deja am câştigat la CCR câteva sesizări pentru că ele (legile - n.r.) nu au prevăzute sursa de finanţare şi nu au posibilitatea efectivă de punere în practică", a declarat Orban.
Deşi a anunţat că va ataca la Curtea Constituţională această lege, Ludovic Orban a explicat că Guvernul îşi doreşte să mărească alocaţiile, dar că asta depinde de starea economiei. "În baza raportului semestrial privind starea economiei, vom stabili cu cât vom putea şi cu cât cresc alocaţiile. Ne dorim creşterea. Vom stabili un grafic de creştere progresivă, astfel încât să reuşim creşterea cum a fost votată în Parlament, dar nu din primul moment", a mai spus Orban.
La începutul lunii iunie, Camera Deputaţilor a respins ordonanţa de urgenţă a Guvernului care amâna până la 1 august dublarea alocaţiilor copiilor, de la 150 la 300 de lei.

Citit 1063 ori Ultima modificare Luni, 22 Iunie 2020 19:44

4 comentarii

 • postat de Adrian Miercuri, 24 Iunie 2020 03:06 89.39.81.*** Link la comentariu
  0
  1

  Ghinion...

  Raportează
 • postat de Tudor V Marți, 23 Iunie 2020 20:30 89.136.0.*** Link la comentariu
  0
  7

  Guvernul Orban si pnl (respectiv segmentele asa zise de dreapta) vor pierde alegerile ce urmeaza sa aiba loc, tocmai pentru aceasta amanare, respectiv pentru ”jocul” privind pensiile speciale! Sa nu mai spunem de ”ciocoflenderii” numiti politic in locul altor ”specialisti” de la psdalde! La vot ”totul/incompetenta” se plateste! Oamenii au sperat in schimbare. Dar nu de dragul schimbarii, ci intr-o schimbare reala si pozitiva, ce promoveaza competenta, nu tot politruci si lipitori de afise! Pai care este diferenta intre humelnicu si scarlat? Dar intre fostul si actualul subprefect? Sau intre .... si intre.... (sefa de la cetatenie actuala ori directorasii numiti politic de pnl in Galati si la nivel national)?! Doar trocuri politice pentru pacalit alegatorii, care nu mai vor asa ceva!

  Raportează
 • postat de Mx Marți, 23 Iunie 2020 17:47 5.13.160.*** Link la comentariu
  0
  8

  Mai nea Orban v-ati lovit la cap ?! Incep sa cred ca va place sa veniti inapoi in opozitie . E saracie mare iar lumea isi va indrepta iar privirea catre PSD . Ce facem ne intoarcem de unde am plecat ?

  Raportează
 • postat de Cu drept de vot Marți, 23 Iunie 2020 04:25 62.231.94.*** Link la comentariu
  2
  11

  Abia aștept alegerile....

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.