Pandemia, bugetul și infrastructura pe ordinea de zi

Pandemia, bugetul și infrastructura pe ordinea de zi
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Ședința de joi, 30 iulie 2020 a Consiliului Județean Galați are pe ordinea de zi un număr de 20 de hotărâri ce ar urma să fie adoptate, din nou, fără prezenţa fizică a consilierilor judeţeni, utilizându-se mijloace electronice de comunicare simultană la distanţă.

Tot în contextul actualei pandemii de Covid-19, se are în vedere alocarea sumei de 600.000 lei din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean către Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” în scopul testării personalului unității sanitare pentru diagnosticarea noului coronavirus. De asemenea, se intenționează majorarea nivelului alocațiilor de hrană pentru acest an în ceea ce privește consumurile colective din Spitalul Clinic de Boli Infecțioase “Sf. Cuvioasa Parascheva”, pentru pacienții internați diagnosticați Covid-19, față de nivelul prevăzut în HG 851 din 2018.

Trecând în zona bugetară, se supune atenției forului deliberativ județean aprobarea contului de execuţie al Judeţului Galaţi şi al instituţiilor publice şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii la data de 30 iunie 2020. Practic, consultând anexa la proiectul de hotărâre, constatăm că veniturile totale înscrise ca și prevederi bugetare definitive se ridică la valoarea de 606,06 milioane lei, iar la jumătatea anului au fost executate în proporție de 32 la sută, mai exact 192,52 milioane lei. La rândul lor, cheltuielile bugetate ca prevederi definitive totalizează 793,81 milioane lei, din care au fost realizate, la 30 iunie 2020, 175,88 milioane lei, reprezentând 22 la sută. În ceea ce privește secțiunea de dezvoltare, aceasta are prevăzute venituri totale de 393,62 milioane lei și cheltuieli de 581,37 milioane lei, în timp ce secțiunea de funcționare are înscrisă aceeași valoare în dreptul ambelor mari capitole bugetare, 212,44 milioane lei.

Pe partea de infrastructură rutieră și de agrement, preocupările sunt legate de aprobarea indicatorilor tehnico-economici privind realizarea condiţiilor de coexistenţă cu rețelele electrice existente în vederea realizării lucrărilor de reabilitare și modernizare a infrastructurii de transport regional pe traseul Pechea - Măstăcani - DN 26 (DJ 255). Totodată, se dorește modificarea unor hotărâri mai vechi legate de realizarea obiectivelor DJ 242 și DJ 251, precum și aprobarea proiectului tehnic şi a documentaţiei de execuţie privind realizarea obiectivului baza de agrement cu specific pescăresc Zătun 2.

Tot pe ordinea de zi a ședinței din 30 iulie 2020 este înscrisă constatarea încetării de drept, prin demisie, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier judeţean pentru Eugen Zaharia, concomitent cu validarea mandatului de consilier judeţean pentru Claudiu–Codrin Stoian. În fine, Consiliul Județean Galați are în vedere acordarea titlului de „Cetăţean de Onoare al judeţului Galaţi” scriitorului tecucean Ionel Necula și scriitorului și traducătorului Constantin Frosin.

Citit 2184 ori Ultima modificare Duminică, 02 August 2020 12:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.