Ultima ședință a Consiliului Local după patru ani și trei luni

Ultima ședință a Consiliului Local după patru ani și trei luni
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Ultima ședință din acest mandat a Consiliului Local Galați, desfășurată marți după-amiază, a avut 38 de proiecte de hotărâri pe ordinea de zi. Dintre acestea, am reținut o serie de proiecte de investiții ce urmează a fi realizate în municipiul nostru, sursa de finanțare reprezentând-o atât fondurile europene (Programul Operațional Regional - POR), cât și bugetul local, sau din împrumuturi.

Astfel, în ceea ce privește unitățile de învățământ se are în vedere reabilitarea și creșterea eficienței energetice la Școala Gimnazială nr. 25 (din strada Basarabiei), proiect cu bani europeni în valoare de 3,83 milioane lei, din care suma eligibilă este de aproape 2,38 milioane lei. Același program de reabilitare este avut în vedere și la Colegiul Național ”Mihail Kogălniceanu”, în valoare de 2,15 milioane lei (inclusiv TVA), dar și la Grădinița cu Program Prelungit ”Motanul  Încălțat”, investiție de circa 1,1 milioane de lei.

De o valoare mai mare este proiectul municipalității de reabilitare și eficientizare energetică a imobilului din strada Traian nr. 254, sediul actual al Poliției locale. Valoarea investiției, cu finanțare prin POR, este de aproximativ 12,8 milioane lei, cu o valoare eligibilă de aproximativ 8,3 milioane lei (inclusiv TVA).

Totodată, pe ordinea de zi a fost aprobată o hotărâre privind realizarea proiectului de modernizare a trei locuri de joacă în cartierele Micro 38, Micro 39C și Micro 39A, cu o valoare totală de 2,47 milioane lei (fonduri europene), din care cheltuielile eligibile sunt de aproape 1,94 milioane lei, cu TVA.

Un alt proiect important se referă, de această dată, la regenerarea urbană și reparații sistem rutier pentru cartierele Micro 19, Micro 20 și Micro 21–Subzona 1– Micro 19. Ca să fim și mai riguroși, să precizăm că este vorba, în fapt, de trei hotărâri ale Consiliului Local de aprobare a indicatorilor tehnico-economici pentru fiecare cartier în parte. Astfel, valorile estimate ar fi de circa 11,5 milioane lei pentru cartierul Micro 19, de 16,26 milioane lei pentru Micro 20 și, respectiv de 12,7 milioane lei pentru Micro 21. În toate aceste situații, durata de realizare a investiției ar urma să fie de 12 luni, iar sursa de finanțare propusă este bugetul local și/sau împrumuturi.

Citit 2198 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Septembrie 2020 18:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.