Lucrări ”de toamnă” pe trei drumuri județene

Lucrări ”de toamnă” pe trei drumuri județene
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

În această toamnă, continuă lucrările de reabilitare și de modernizare pe drumurile județene. Potrivit președintelui Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, "se toarnă asfalt pe DJ 251A, la ieșire din Nicopole către Brătulești. Este vorba despre primul strat de asfalt, cel de binder. Drumul era destul de degradat, astfel că mai întâi a fost consolidat și refăcut. Asfalt se toarnă și pe DJ242, în zona cunoscută de şoferi drept litera M. Este o porțiune cu serpentine, astfel că drumul a fost consolidat cu ziduri de sprijin. În plus, pentru stabilizarea terenului s-a folosit un sistem de geocelule". Doar pe aceste două drumuri județene, DJ 242 și DJ 251A, se modernizează complet aproape 50 de kilometri, în cadrul unei investiții cu fonduri europene de peste 23 milioane de euro.
Totodată, pe DJ 252 se așterne covor asfaltic, în zona localității Furcenii Vechi. "Este vorba despre primul strat de asfalt. Atunci când se va turna și cel de-al doilea strat de asfalt se va folosi o mixtură specială cu polimeri, pentru a crește rezistența la uzură și la variațiile de temperatură. Vor fi realizate și șanturi pentru colectarea apelor pluviale, precum și căi de acces la proprietate. Drumul a fost mai întâi consolidat, iar partea carosabilă a fost lărgită. Mai mult, podețele vechi de jumătate de secol au fost reabilitate", a mai precizat Costel Fotea. Şi de această dată discutăm de o investiție cu bani europeni, în valoare de aproximativ 8,5 milioane de euro.

Citit 2488 ori Ultima modificare Joi, 01 Octombrie 2020 17:22

1 comentariu

 • postat de marius
  Luni, 05 Octombrie 2020 21:22
  5.13.134.***
  Pe la Balabanesti si Varlezi a mai trecut dom Fotea? Iti rupi masina. Da bine ca plătim utilizarea drumurilor. Vezi dom președinte ca la iesire din Cuca, spre Bârlad, drumul se cam rupe. Nu are garantie , în mandatul tau?
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.