Două contracte în ”bătălia” cu deșeurile

Două contracte în ”bătălia” cu deșeurile
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Consiliul Județean (CJ) Galați, în calitate de autoritate contractantă, a atribuit la începutul lunii octombrie procedura pentru proiectarea și execuția închiderii depozitului neconform Tecuci, a realizării stației de transfer și a stației de compostare Tecuci, precum și a stației de transfer Târgu Bujor, din cadrul Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor (SMID), la o valoare totală de circa 49,67 milioane de lei (exclusiv TVA).

Este vorba despre două asocieri de operatori economici care vor efectua aceste lucrări, ambele "conduse" de ilfovenii de la IRIDEX-GROUP-PLASTIC SRL, în calitate de ofertant lider, lucrările fiind împărțite de autoritatea contractantă în două loturi.

Primul lot de lucrări se referă la închiderea depozitului neconform de la Tecuci, atribuit la o valoare de aproximativ 18,17 milioane de lei. Durata de predare a proiectului tehnic și a restului de documentații, verificare tehnică, avize și acorduri autorizație de construire este de trei luni de la semnarea contractului, iar durata de execuție a lucrărilor este de zece luni de la ordinul de începere. Alături de IRIDEX-GROUP-PLASTIC SRL, la închiderea depozitului neconform de la Tecuci vor lucra ISPE PROIECTARE ȘI CONSULTANȚĂ SA București, TIAB SA București în zona de instalații electrice și ARGIF PROIECT SRL Pitești pe zona de proiectare și asistență tehnică.

Cel de-al doilea lot are în vedere proiectarea și execuția stației de transfer și a stației de compostare de la Tecuci, precum și a stației de transfer de la Târgu Bujor, lucrări atribuite la valoarea de 31,5 milioane de lei. În acest caz, durata de predare a proiectului tehnic și a documentației economice, verificarea tehnică și obținere avize și acorduri autorizație de construire este de doar o lună de la semnarea contractului, iar durata de execuție a lucrărilor este de cinci luni și jumătate. Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice, la acest proiect de investiție al CJ Galați vor lucra, alături de IRIDEX-GROUP-PLASTIC SRL, TIAB SA, ARGIF PROIECT SRL și vrâncenii de la CRISTILORY PROD SRL Panciu.

Citit 1493 ori Ultima modificare Luni, 12 Octombrie 2020 18:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.