Lucrările prind contur la depozitul de deşeuri

Lucrările prind contur la depozitul de deşeuri
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

După închiderea, în mare parte, a procedurilor de achiziție publică legate de masivul proiect de realizare a unui Sistem de Management Integrat al Deșeurilor (SMID) în județul Galați, investiția Consiliului Județean (CJ) de circa 104 milioane de euro, finanțată prin Programul Operațional de Infrastructură Mare (POIM), prinde și contur fizic.
Mai exact, lucrările la depozitul de deșeuri din comuna Valea Mărului avansează în ritm alert, potrivit declarațiilor președintelui CJ Galați, Costel Fotea. ”Deja, partea de realizare a terasamentelor, una din cele mai importante etape din cadrul lucrării, este aproape finalizată. Depozitul ecologic de la Valea Mărului este realizat după cele mai noi reglementări de mediu. De asemenea, aici se vor realiza o stație de sortare și una de epurare a apelor uzate”, a precizat acelaşi Costel Fotea, pe pagina de Facebook.
Mai mult, acest proiect unic în țară de gestionare a deșeurilor tuturor unităților administrative-teritoriale gălățene presupune investiții ample la Tecuci, Valea Mărului, Târgu Bujor, dar și în municipiul Galați. Totodată, noul Sistem de Management Integrat al Deșeurilor creează peste 400 de locuri de muncă în perioada implementării și 400 de locuri de muncă după această perioadă.

Citit 3913 ori Ultima modificare Duminică, 18 Octombrie 2020 16:44

1 comentariu

 • postat de Nicu
  Luni, 19 Octombrie 2020 15:54
  86.124.206.***
  Domnul Fotea nu ar putea sa se implice si in amenajarea arterei de legătură între bulevardul Dunărea şi bulevardul Marii Uniri”, adica celebrul drum prin curtea Poliţiei de Frontieră unde se lucreaza intr-un ritm "fulminant" si se va finaliza pe data de 3 decembrie 2020 ???? Ca doar si municipiul Galati este parte integranta din judetul Galati ?
  Guvernul României a adoptat, pe 4 iunie 2020, o hotărâre prin care Primăria municipiului Galaţi a primit un răgaz de 6 luni pentru a construi mult-promisa artera de legătură. Deci prin deductie logica si cu foarte putina matematica, pe 3 decembrie 2020 ar fi termenul limita de executie a lucrarii. Dar unde mai este loc si vorba de LOGICA. Astazi este 19 octombrie 2020 si NU s-a miscat din loc macar o pietricica ?????
  2
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.