Galațiul se redeschide

Galațiul se redeschide
Evaluaţi acest articol
(52 voturi)

Începând de luni, restaurantele, barurile și cafenelele din municipiul Galaţi se vor redeschide la interior, iar activitatea teatrelor, cinematografelor şi a altor instituții organizatoare de spectacole și concerte va fi reluată în limita a 30 la sută din capacitatea disponibilă.

Având în vedere faptul că în municipiul Galați, duminică, 24 ianuarie, incidența cumulată a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 din ultimele 14 zile este mai mare de 1,5, dar mai mică decât 3 la 1.000 de locuitori, începând de luni, 25 ianuarie, se vor aplica pentru o perioadă de două săptămâni măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 3 din 12 ianuarie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, precum şi stabilirii măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Acest lucru se întâmplă pentru prima dată de la mijlocul lunii noiembrie a anului trecut și presupune intrarea municipiului reședință de județ în scenariul "galben" al pandemiei. Cu această ocazie, se vor redeschide restaurantele, barurile și cafenelele la interior, teatrele, cinematografele, alte instituții organizatoare de spectacole și concerte și va fi reluată activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, toate acestea în limita a 30 la sută din capacitatea disponibilă și cu respectarea tuturor normelor sanitare aflate în vigoare.

Măsura dispusă va fi reevaluată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Galați, în urma analizei efectuate de către Direcția de Sănătate Publică, la expirarea termenului pentru care a fost instituită, mai exact pe data de 7 februarie, cu o zi înainte de preconizata reluare a cursurilor școlare în format fizic.

Pe 24 ianuarie, conform datelor prezentate pe site-ul Instituției Prefectului - Județul Galați, rata de infectare cu noul coronavirus din ultimele 14 zile scăzuse la circa 2,15 la mie în municipiul reședință de județ, excluzând cazurile din focarele confirmate. De altfel, la aceeași dată, doar patru comune gălățene (Cavadinești, Independența, Șendreni și Slobozia Conachi) se mai află în scenariul "roșu" al pandemiei, iar alte 11 unități administrativ-teritoriale (inclusiv municipiul Galați și orașul Târgu Bujor), în scenariul "galben".

Citit 11216 ori Ultima modificare Joi, 28 Ianuarie 2021 21:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.