70 de furnizori de mese calde pentru seniori în județul Galați. Listă actualizată de autorităţi

70 de furnizori de mese calde pentru seniori în județul Galați. Listă actualizată de autorităţi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a actualizat recent lista restaurantelor, cantinelor și societăților care distribuie sau livrează la domiciliu mesele calde prevăzute prin proiectul „Sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de mese calde pe bază de tichete sociale pe suport electronic”, finanțat prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014-2020, lansat în septembrie 2020. Beneficiază de tichete pentru mese calde pensionarii cu vârsta de peste 75 ani cu venituri de până la 800 lei/lună, dar și persoanele fără adăpost. Ajutorul pentru cumpărarea de mese calde este 180 lei/lună, sumă virată pe cardurile speciale puse la dispoziție.

Listele unităților care furnizează mesele calde, afiliate emitenților de carduri, sunt publicate pe site-ul MIPE, la adresa: https://bit.ly/39gSlrD. În județul Galați, discutăm despre 70 de astfel de furnizori de servicii, dintre care 36 în municipiul Galați, inclusiv Pizza Hut sau KFC și șase în municipiul Tecuci. Alte patru unități se află în comuna Pechea, câte trei la Matca și Târgu Bujor, câte două la Cudalbi și Șendreni. Celelalte localități în care există operatori economici ce distribuie sau livrează aceste mese calde sunt: Corod, Fundeanu, Gănești, Independența, Ivești, Liești, Munteni, Nămoloasa, Nicorești, Slobozia Oancea, Suceveni, Tudor Vladimirescu, Valea Mărului și Vânători.

În implementarea programului, 236,28 milioane au fost deja virate în perioada decembrie 2020 – februarie 2021 pe cele 285.000 de carduri speciale pentru asigurarea meselor calde, emise și distribuite. 70 la sută dintre acestea au fost deja folosite pentru cumpărarea a cel puțin unei mese.

Citit 2056 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Aprilie 2021 01:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.