O nouă abordare privind accesarea banilor europeni

O nouă abordare privind accesarea banilor europeni
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Prezent într-o emisiune televizată, președintele Consiliului Județean (CJ), Costel Fotea, a făcut o serie de aprecieri legate de situația actuală a proiectelor de investiții și a problematicii accesării fondurilor europene. Plecând de la realitatea unei comunicări strict... online a instituției cu Guvernul României și a numeroaselor adrese trimise către ministere, la care nu s-a primit răspuns, Fotea a apreciat că accesarea fondurilor nerambursabile din viitorul exercițiu bugetar european ar trebui să se desfășoare printr-o competiție de proiecte.

"Programele cu fonduri europene trebuie să fie la liber, să avem un concurs de proiecte, în condițiile în care în anteriorul exercițiu financiar au fost multe probleme în zona de implementare. Dacă ne referim la transpunerea în timp a acestora, la cum stau lucrurile acum, există un mare risc ca, în perioada 2021-2022, firmele de construcții să nu aibă de muncă", a atras atenția președintele CJ Galați.

Acesta a făcut referire și la importantul proiect de extindere a Spitalului Județean, în formă de T, pe nouă etaje, investiție evaluată în prezent la circa 100 milioane de euro. "Când se alocă un miliard de euro pentru metrou la Cluj, alte fonduri importante pentru spitalele din Brașov și Sibiu, cred că trebuie să vină bani și la Galați, pentru că aceștia vor exista, mai ales din PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență - n.n.)", a adăugat Costel Fotea.

Citit 1413 ori Ultima modificare Joi, 08 Aprilie 2021 00:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.