Propunerile PNL pentru strategia județului au rămas pe hârtie

Propunerile PNL pentru strategia județului au rămas pe hârtie
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

În ședința ordinară a Consiliului Județean Galați de marți, 20 aprilie, consilierul județean PNL Radu Oprea a adus, prin amendament, o serie de propuneri de completare a Strategiei de dezvoltare a judeţului Galaţi pentru perioada 2021-2028.

Mai exact, este vorba despre 11 măsuri de sprijin pentru mediul de afaceri gălățean, elaborate, conform autorului, în urma identificării unor probleme deja menționate în documentul strategic ce a fost adoptat de consilierii județeni în forma inițială.

Astfel, plecând de la o serie de puncte slabe, precum gradul antreprenorial scăzut, cu număr de întreprinderi nou create la 1.000 locuitori sub nivelul regional sau național, nivelul scăzut de atractivitate pentru investitori pe fondul infrastructurii de transport inadecvate, în special în mediul rural, sau concentrarea economiei județene în municipiul Galați și mai puțin în rural, fapt ce contribuie la nivelul ridicat al șomajului în celelalte localități ale județului, de unde provin peste 80% dintre șomerii gălățeni, au fost identificate o serie de propuneri.

Printre acestea, am remarcat înființarea unui Birou Județean de Sprijinire a Mediului de Afaceri în cadrul Consiliului Județean, format din persoane cu atribuții privind programele și proiectele IMM, realizarea unui program de finanțare și de sprijinire a start-up-urilor din județ, sprijinirea derulării unui program de educație antreprenorială în școlile gălățene și chiar înființarea unui Centru Logistic HoReCa pentru sprijinirea colectării și distribuției producției agricole și alimentare, concomitent cu reducerea costurilor privind distribuția produselor agricole ale companiilor locale.

"Dacă toată lumea își propune să accelereze digitalizarea, e limpede că nu toți vor reuși, mai ales că, în context local, nu e chiar un punct forte al județului. Mai degrabă, ne putem propune înființarea unui incubator de afaceri HoReCa la Galați, cu beneficii și pentru agricultura locală", a precizat Radu Oprea, contactat de cotidianul nostru. Consilierul județean ne-a precizat că nu este familiarizat cu jocurile politice și s-a declarat oarecum surprins de respingerea amendamentului.

Acest lucru s-a petrecut din cauza faptului că doar consilierii liberali au votat pentru aceste propuneri, ceilalți abținându-se in corpore.

Citit 1033 ori Ultima modificare Luni, 26 Aprilie 2021 01:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.