Lucrări ample la Spitalul din Târgu Bujor

Lucrări ample la Spitalul din Târgu Bujor
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Consiliul Județean (CJ) Galați continuă investițiile în sistemul sanitar. Astfel, miercuri, 19 mai, a fost lansat oficial, la sediul instituției, un proiect amplu de modernizare a principalului corp de clădire al Spitalului Orășenesc de la Târgu Bujor.

”Aproximativ 60 la sută din activitatea spitalului se desfășoară în acest corp de clădire. Pentru prima oară, la Spitalul din Târgu Bujor vor fi instalate panouri fotovoltaice și pompe de căldură, astfel încât o parte din energia necesară funcționării secțiilor medicale să fie asigurată din surse regenerabile. În plus, tot pentru prima oară, vor fi montate şi sisteme inteligente de gestionare și monitorizare a consumului de energie. Vor fi realizate lucrări de recompartimentare interioară, va fi înlocuită tâmplăria exterioară și interioară, se va schimba acoperișul și va fi modernizat sistemul de climatizare. De asemenea, vor fi reabilitate instalațiile electrice, termice și de distribuție a apei”, a declarat Costel Fotea, președintele CJ Galați, pe pagina sa de Facebook.

În corpul de clădire care va fi modernizat funcţionează secţia de obstetrică-ginecologie, secţia de neonatologie, secţia de chirurgie generală, blocul operator şi blocul de naşteri. De serviciile medicale ale Spitalului din Târgu Bujor beneficiază aproximativ 60 de mii de oameni din zona respectivă. Procedura de achiziție publică pentru desemnarea unui constructor este în faza de evaluare a ofertelor depuse. Valoarea investiţiei este de aproape cinci milioane de lei, fonduri obţinute de către CJ prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

Citit 1067 ori Ultima modificare Joi, 20 Mai 2021 00:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.