Promovare virtuală a zonei pescărești Prut-Dunăre

Promovare virtuală a zonei pescărești Prut-Dunăre
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Marți, 8 iunie, Consiliul Judeţean Galaţi a lansat proiectul "Spaţiu expoziţional permanent zona pescărească Prut-Dunăre", cu o valoare de 1.783.400 de lei, din care 1.378.626 de lei reprezintă finanţare nerambursabilă prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime (POPAM) 2014-2020.

Astfel, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluţă", pe o suprafaţă de 500 de metri pătrați, va fi amenajată o expoziţie permanentă pentru promovarea şi protejarea patrimoniului natural din zona pescărească Prut-Dunăre.

"Va fi o expoziţie unică în România, în care vizitatorii vor afla informaţii despre ecosistemele din acest areal cu ajutorul tehnologiei: echipamente de videoproiecţie, senzori de mişcare, ochelari de realitate virtuală cu senzori încorporaţi care transpun mişcările în VR şi sisteme de sunet cu efecte speciale. (...) Atracţia expoziţiei va fi o instalaţie tridimensională cu nouă locuri, ce le va permite vizitatorilor să facă un zbor virtual deasupra Luncii Prutului şi a Luncii Dunării", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Cei care vor vizita expoziția vor putea afla despre căile de migrație a păsărilor din Lunca Dunării, ecosistemele apelor curgătoare, aşezările pescăreşti din acest areal, geneza Luncii Dunării sau speciile de păsări pe cale de dispariție.

Citit 1380 ori Ultima modificare Joi, 17 Iunie 2021 01:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.