Modernizarea altor 61 de kilometri de drum județean

Modernizarea altor 61 de kilometri de drum județean
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Potrivit unui comunicat de presă primit la redacție, Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Est a semnat contractul de finanțare nerambursabilă pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice, în vederea pregătirii proiectului „Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de transport regional pe tronsonul funcţional de interes judeţean  DN24D - Bălăbăneşti - Bălăşeşti - Ciureştii Noi - Cotoroaia - Cerţeşti - Blânzi - Corod - Valea Mărului - Slobozia Conachi - Schela (ferma de la Greaca) - intersecţia cu DN25 (pod sat Traian)".  

“Este vorba despre modernizarea a peste 61 de kilometri de drum județean, în cadrul unei investiții estimate la peste 40 de milioane de euro, bani europeni pentru care avem deja garanția că îi vom obține în cadrul noului exercițiu financiar. Acest proiect este deja înscris pe o listă predefinită de proiecte selectate, ceea ce înseamnă că această investiție va fi cu siguranță finanțată. Însă, până la deschiderea noilor apeluri de finanțare, trebuie să avem finalizată toată documentația tehnico-economică, la care se lucrează deja, procedurile de achiziție publică pentru desemnarea unui proiectant fiind încheiate de aproximativ trei luni”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Contractul de finanțare pentru elaborarea documentației tehnico-economice a fost semnat de către ADR Sud-Est, instituție ce gestionează la nivel regional lista de proiecte predefinite, dar și de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Citit 3345 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 August 2021 00:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.