Se caută constructor pentru Parcul Aventura de la Gârboavele. Proiect tehnic aprobat

Se caută constructor pentru Parcul Aventura de la Gârboavele. Proiect tehnic aprobat
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

În ședința ordinară de vineri, 27 august, a Consiliului Județean (CJ) Galați a fost votat proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului tehnic și a documentației de execuție pentru realizarea obiectivului de investiţii "Amenajare Zonă de Agrement Parc Aventura, Pădurea Gârboavele", parte integrantă din Proiectul EscapeLand "Dezvoltarea și promovarea Turismului Activ la Marea Neagră".

În cadrul acestui proiect, CJ Galați, își propune să transforme 8,4 hectare din Pădurea Gârboavele într-un Parc de Aventură, numit EscapeLand. Pasionații de aventură se vor putea bucura de 15 trasee de dificultate progresivă, accesibile pentru diverse categorii de vârstă, forță și curaj. Gradul de dificultate pentru fiecare traseu va fi indicat printr-o culoare, respectiv: violet, galben, verde, albastru, roșu - pentru trasee accesibile, iar traseul indicat cu negru va fi pentru cei mai curajoși. De asemenea, fiecare participant la aventură va primi și echipamentul de protecție adecvat, care trebuie folosit în permanență, din motive de siguranţă. Totodată, iubitorii de senzații tari se vor putea bucura și de cele două tiroliene, care vor completa aventura la înălțime.

În acest sens, ar trebui să aibă loc lucrări de amenajare a terenului (operaţiuni de curăţare a arbuştilor şi a puietului tănăr din etajul inferior al pădurii pe o suprafaţă de 27.745 de metri pătrați), proiectarea celor 15 trasee de aventură şi a celor două tiroliene cu indicatoare de trasee, construirea sediului administrativ, precum și asigurarea utilităţilor necesare funcţionării. Mai trebuie spus că traseele se vor proiecta respectând normele de siguranţă naţionale şi europene, iar elementele parcului de aventură vor respecta cerinţele ultimelor standarde europene în materie de securitate, construcţie şi exploatare, urmând a fi verificate cu stricteţe şi testate înainte de punerea în folosinţă.

În urma analizei devizului general, valoarea totală a investiţiei este în prezent de 1.626.106,73 lei cu TVA, finanţarea fiind asigurată din fondurile Programului Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020.

Încă de la finele lunii mai 2020, președintele CJ, Costel Fotea, anunța, pe pagina sa de Facebook, semnarea electronică a contractului de finanțare pentru Parcul Aventura de la Gârboavele. Între timp, în pandemie, problema cea mai spinoasă a reprezentat-o găsirea unui constructor pentru acest obiectiv de investiție.

Citit 3097 ori Ultima modificare Luni, 30 August 2021 16:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.