Priorități ale Consiliului Județean pentru sănătatea gălățenilor

Priorități ale Consiliului Județean pentru sănătatea gălățenilor
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

În prezent, Consiliul Județean (CJ) Galați are depuse spre finanțare patru proiecte pe Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), axa privind consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19, în valoare totală de aproape 100 milioane de lei. Acestea vizează modernizarea instalațiilor de fluide medicale de la Spitalul Județean și achiziționarea de aparatură medicală, precum și echipamente sanitare și materiale de protecție pentru Spitalul Județean, Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul Municipal din Tecuci. 

În ședința de vineri, 27 august, a fost aprobată documentația unui nou proiect cu fonduri europene pentru Spitalul de Pneumoftiziologie, în valoare de aproape nouă milioane de lei. Este vorba despre refacerea instalației electrice, montarea unui sistem de alarmare în caz de incendiu sau atunci când concentrația de oxigen este peste limitele normale, precum și realizarea unei instalații noi de ventilație și tratare a aerului. Urmează ca și acest proiect să fie depus spre finanțare în cadrul POIM 2014-2020.

În paralel, președintele CJ, Costel Fotea, ne informează că sunt în derulare lucrările de amenajare a unei secții exclusive de cardiologie intervențională în cadrul Ambulatoriului de Specialitate de la Spitalul Județean. "Noua secție va avea 12 saloane cu grup sanitar propriu, spațiu medical special amenajat pentru montarea de stenturi și stimulatoare cardiace, cabinete medicale și oficiu alimentar, dar și peste 160 de echipamente medicale, astfel încât medicii să poată realiza procedurile de cardiologie intervențională, care în acest moment se desfășoară într-un spațiu al secției de Radiologie", a adăugat Costel Fotea.

Citit 1618 ori Ultima modificare Luni, 30 August 2021 13:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.