Actualizări necesare ale valorilor unor investiții

Actualizări necesare ale valorilor unor investiții
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean Galați de miercuri, 29 septembrie, se află un număr de 16 proiecte de hotărâri. Dintre acestea, am remarcat dorința de modificare a unei serii de proiecte aflate în derulare la nivelul instituției din strada Eroilor nr. 7.
Astfel, în vederea continuării în condiții optime a proiectului "Spațiu expozițional permanent Zona pescărească Prut - Dunăre", în scopul asigurării funcționalității aplicației software integrate a expoziției permanente, este necesară o suplimentare a valorii cheltuielilor neeligibile ale proiectului cu suma de 950.788,63 lei. Aceste fonduri au ca destinație realizarea unor lucrări ce vizează introducerea unui sistem de ventilație cu recuperare de căldură, obligatoriu pentru acest tip de spațiu, precum și upgradarea soluțiilor informatice de prezentare la tehnologiile disponibile în prezent (VR, tehnologie tip Oculus sau echivalent). Ca urmare a acestui "upgrade", valoarea investiției a ajuns la circa 2,73 milioane de lei, inclusiv TVA.
În altă ordine de idei, la reabilitarea Casei "Cuza Vodă", odată cu efectuarea săpăturilor, s-a observat calitatea friabilă a betonului din fundații, slaba calitate a acestuia și zone de degradări și segregare de beton. Ca măsură de remediere s-a propus rigidizarea fundațiilor prin realizarea unor grinzi din beton ancorate de fundațiile existente și în capete de fundațiile stâlpilor. Totodată, în urma decopertării pereților s-au observat fisuri ale acestora, fiind necesară o cămășuire cu plasă sudată, iar fisurile mai adânci se vor repara prin injectare. Ca urmare a acestor intervenții, valoarea totală a investiţiei a ajuns la peste 3,28 milioane de lei, inclusiv TVA.
În plus, în zona de modernizare a infrastructurii rutiere județene, pe parcursul execuției lucrărilor de amenajare a albiei podului de la km 46+500 (DJ 251) din comuna Pechea, s-au constatat ca fiind necesare lucrări suplimentare în urma decolmatării albiei și recalibrarea acesteia, fiind vorba despre repoziționarea conductelor de apă în funcție de cota pereului din beton, prin executarea de foraje orizontale dirijate. Pentru realizarea acestora, valoarea notei de comandă suplimentară este de aproape 180.000 de lei, iar valoarea totală a proiectului depășește în prezent două milioane de lei, inclusiv TVA. În fine, aprobarea noilor indicatori tehnico-economici privind realizarea obiectivului "Podețe pentru acces la proprietăți" implică o valoare actualizată a investiției ce a ajuns la aproape 14,32 milioane de lei (inclusiv TVA).

Citit 1011 ori Ultima modificare Marți, 28 Septembrie 2021 00:40

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro