Peste 280 de milioane de lei pentru drumurile județene

Peste 280 de milioane de lei pentru drumurile județene
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Așa după cum am mai precizat în paginile cotidianului nostru, județul Galați are 45 de drumuri județene, cu o lungime de circa 863,5 kilometri, majoritatea fiind într-o stare jalnică, deoarece după 1990 autoritățile locale nu au investit aproape deloc în modernizarea lor. În ultima vreme, Programul Operațional Regional (POR) 2014 - 2020 a reprezentat o adevărată gură de oxigen, dacă ținem cont și de axa SUERD - Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării.

Între timp, la ultima ședință ordinară a Consiliului Județean (CJ) Galați, a fost identificată, ca și potențială sursă de finanțare a altor modernizări, Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Mai concret, CJ a aprobat cererea de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea infrastructurii de transport regional pe traseul Băneasa – Rogojeni (DJ 242D), cu o valoare de aproximativ 73,44 milioane lei pentru aproape 21 de kilometri.

În aceeași ședință de joi, 28 octombrie, prin hotărâre a CJ a fost aprobată și cererea de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea infrastructurii de transport regional pe drumul județean DJ 240 (DN 24 – Negrilești – Ghidigeni). De această dată, este vorba despre peste 23 de kilometri (inclusiv șase poduri), iar valoarea lucrărilor este prevăzută a se ridica la aproximativ 91,27 milioane lei.

Nu în cele din urmă, CJ Galați a aprobat și cererea de finanțare pentru modernizarea altor tronsoane de drum județean prin Programul ”Anghel Saligny”. Este vorba despre porțiuni aparținând DJ 253 (Umbrărești – Cudalbi – Viile), DJ 242H (Târgu Bujor – Rădești), DJ 255A (Odaia Manolache – Cișmele – limita cu județul Brăila), DJ 240A (Tăplău – Cerțești), DJ 252 G (Braniștea/Nicorești – Țepu – DN 24) și DJ 251 A (Matca – Corod – Drăgușeni). În total, se intenționează reabilitarea a peste 50 de kilometri de pe aceste șase DJ-uri, valoarea investiției fiind estimată la circa 119,5 milioane lei, presupunând, totodată, aducerea ”la zi” a cinci poduri.

Citit 2350 ori Ultima modificare Luni, 01 Noiembrie 2021 21:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.