Stație nouă de tratare a apei, la Liești

Stație nouă de tratare a apei, la Liești
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Cu ajutorul banilor europeni accesați de Apă Canal SA, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, la Liești se construiește o stație modernă pentru tratarea apei care provine din captările de adâncime de la Vadu Roșca și Salcia Liești. Din cele două puncte de captare a apei sunt alimentate toate localitățile aflate de-a lungul DN 25, de la Drăgănești și până la intrarea în municipiu, inclusiv orașul Galați și comunele Slobozia Conachi, Cuza Vodă și Pechea.

"În cadrul acestei importante investiții s-au amenajat mai mulți kilometri de rețea de apă potabilă, s-au modernizat șase kilometri din magistrala de apă de la Vadu Roșca și s-a construit un rezervor de peste 10.000 de metri cubi. De asemenea, se va rezolva și problema apei de la Smârdan. Lucrările sunt gata în proporție de 90%, astfel încât stația va fi pusă în funcțiune în primăvara anului viitor. Este o investiție de peste 70 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată de Uniunea Europeană", a precizat, recent, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Reamintim că, în prezent, în județ este în derulare o investiție de peste 230 milioane de euro. Aceste fonduri europene, cu cofinanțare asigurată de Apă Canal SA, sunt utilizate pentru extinderea și modernizarea rețelei de apă și canalizare în peste 20 de localități. Este vorba despre municipiile Galați și Tecuci, orașul Berești, dar și comunele Berești-Meria, Movileni, Cosmești, Șendreni, Braniștea, Independența, Matca, Piscu, Tudor Vladimirescu, Fundeni, Smârdan, Pechea, Cuza Vodă, Slobozia Conachi, Liești, Ivești, Umbrărești, Barcea și Drăgănești.

Citit 1985 ori Ultima modificare Duminică, 07 Noiembrie 2021 22:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.