Ambiții mari, în 2022, pentru infrastructură. Fonduri importante pentru drumurile Galaţiului

Ambiții mari, în 2022, pentru infrastructură. Fonduri importante pentru drumurile Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Bugetul de stat pe 2022, care se află în dezbaterea comisiilor din Parlament, include mai multe investiții importante pentru dezvoltarea Galațiului și a acestei regiuni, conform președintelui Consiliului Județean (CJ), Costel Fotea.

“Este cel mai mare buget de investiții pentru Galați din ultimele decenii. În urma discuțiilor pe care le-am avut cu ministrul Transporturilor, care a vizitat județul nostru la începutul acestei luni, am reușit să obținem fonduri importante pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere a Galațiului și conectarea la marile axe de transport. Astfel, bugetul pe 2022 prevede fonduri pentru demararea proiectului tehnic și a lucrărilor la Centura Mare a Galațiului, proiect care era blocat. În plus, se are în vedere și realizarea unei conexiuni rutiere între drumul expres Galați – Brăila și Centura Mare a Galațiului”, a precizat Costel Fotea, într-un recent comunicat de presă.

Conform aceleiași surse, va începe și implementarea proiectului de modernizare a DN 25, pe ruta Galați – Șendreni – Braniștea – Independența – Piscu – Tudor Vladimirescu – Liești – Ivești, cu realizarea unor variante ocolitoare în anumite localități.  

”În 2022, Ministerul Transporturilor va aloca fonduri și pentru drumul expres Galați - Brăila, pentru finalizarea Centurii Tecuciului și pentru un drum expres între podul suspendat peste Dunăre și Focșani, care, odată finalizat, va asigura conectarea Galațiului cu autostrada

Moldovei. Mai mult, sunt prevăzute investiții și la Drajna, unde se va realiza un pasaj rutier, ceea ce va fluidiza foarte mult traficul către și dinspre Autostrada Soarelui”, a mai declarat Costel Fotea.

De asemenea, în cadrul proiectului de buget sunt incluse și investiții la podul de la Cosmești (peste Siret), podul de la Giurgiulești (peste Prut), precum și pentru modernizarea infrastructurii portuare.

“O altă veste bună pe care am primit-o de la Ministerul Transporturilor se referă la faptul că proiectul aeroportului de la Galați va fi inclus în Master Planul General de Transport. Astfel, putem demara procedurile de elaborare a documentației necesare pentru obținerea finanțării, fie de la bugetul de stat, fie de la bugetul Uniunii Europene, în funcție de programele existente, sau printr-un parteneriat public-privat", a adăugat președintele CJ.

Nu în cele din urmă, în ședința de marți, 21 decembrie, la nivelul instituției a fost convenit un parteneriat de colaborare, astfel încât proiectele cu fonduri europene ce vor fi pregătite împreună cu reprezentanții CNAIR să fie propuse spre finanțare în cadrul Programului Operațional de Transport.

Citit 8243 ori Ultima modificare Joi, 30 Decembrie 2021 19:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.