Avansează închiderea gropii de gunoi de la Rateș

Avansează închiderea gropii de gunoi de la Rateș
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

În cadrul investiției de management al deșeurilor din județul nostru, în valoare de peste 100 de milioane de euro, unică în țara noastră și finanțată din fonduri europene, la Tecuci se lucrează la închiderea depozitului neconform de la Rateș, potrivit normelor de mediu ale Uniunii Europene. ”Fostul depozit de deșeuri al Tecuciului se acoperă cu un strat de pământ, apoi trei straturi de material geotextil, care impermeabilizează și permite drenajul de gaz și apă, după care urmează un strat de un metru de pământ și plantarea de gazon. În plus, tot la Tecuci se va construi o stație de transfer și compostare”, a menționat, recent, președintele Consiliului Județean, Costel Fotea, pe pagina sa de socializare.

În cadrul aceleiași investiții, la Târgu Bujor se construiește de la zero o stație de transfer și se va retehnologiza stația de compostare din zonă.

De asemenea, continuă lucrările și la depozitul de la Valea Mărului, acolo unde proiectul este în ultimele etape de implementare. Mai exact, întreaga investiție din centrul județului este realizată în procent de aproximativ 90%, inclusiv o stație de sortare modernă, dotată cu toate utilajele necesare pentru sortarea hârtiei, metalului, sticlei și a plasticului.

Citit 1736 ori Ultima modificare Duminică, 23 Ianuarie 2022 23:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.