Conexiune cu drumul expres Galați-Brăila și reabilitare pe DN 25

Conexiune cu drumul expres Galați-Brăila și reabilitare pe DN 25
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Luni, 31 ianuarie, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean (CJ), au fost aprobate primele două proiecte de infrastructură care vor fi pregătite, elaborate și implementate împreună cu specialiștii de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în cadrul protocolului de colaborare semnat la sfârșitul anului 2021.

Primul proiect se referă la construirea unui drum nou care să facă legătura între Drumul Expres Galați – Brăila, la care se lucrează în acest moment, și noua Variantă de ocolire a Galațiului, care va lega Vama Giurgiulești de DN 25 și la care urmează în scurt timp să fie emis ordinul de începere a lucrărilor, conform președintelui CJ, Costel Fotea. Acest drum va fi construit de la zero, va avea o lungime de aproximativ opt kilometri și patru benzi de circulație, proiectul fiind deja prezentat, în paginile cotidianului nostru (VEZI AICI).

”Cel de-al doilea proiect se referă la modernizarea a aproximativ 40 de kilometri de pe DN 25, între Galați și Tudor Vladimirescu, astfel încât traficul să se desfășoare pe patru benzi, ceea ce va presupune cel mai probabil realizarea de pasaje rutiere sau centuri ocolitoare pentru anumite localități, însă cu siguranță specialiștii vor decide care sunt cele mai bune soluții tehnice. Valoarea celor două investiții va fi stabilită după realizarea expertizelor și documentației tehnice de proiectare”, a mai precizat Costel Fotea.

În prima fază, conform reprezentanților CJ, vor fi realizate documentațiile tehnico-economice, urmând ca proiectele să fie depuse spre finanțare cu fonduri europene.

Citit 6555 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Februarie 2022 00:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.