Modernizări de drumuri județene cu peste 112 milioane de lei

Modernizări de drumuri județene cu peste 112 milioane de lei
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

În ședința de miercuri, 30 martie, a Consiliului Județean (CJ) se are în vedere aprobarea proiectului de reabilitare și modernizare a infrastructurii de transport regional pe tronsonul funcțional E 581 - DJ 241 - DJ 241A - DJ 241G.

Lucrările, pe o lungime totală de 15,87 kilometri, urmează a fi executate pe sectoarele unde îmbrăcămintea rutieră este din mixturi asfaltice, dar cu stare de degradare evidentă, în zona localităților Berheci, Brăhășești, Corcioveni și Gohor și presupun, inclusiv: suprastructură rutieră nouă din mixturi asfaltice cu grosime fixă, ce va conține strat de uzură stabilizat cu fibre sau pudretă de cauciuc, amenajare staţii de autobuz şi alveole aferente transportului public de persoane; reabilitarea podețelor laterale și transversale de pe traseul drumului, piste pentru bicicliști și trotuare, în localitățile traversate, dar și reabilitatea a trei poduri din beton. Obiectivul proiectului este reprezentat de îmbunătățirea infrastructurii fizice de bază prin reabilitarea unor tronsoane din drumurile județene DJ 241, DJ 241A și DJ 241G ce fac conexiunea cu drumul european E 581, componentă a coridorului IX european. Valoarea totală a investiţiei este de 69.909.133,79 lei (inclusiv TVA), urmând ca finanţarea necesară execuției lucrărilor să fie propusă spre aprobare prin Programul Operațional Regional (POR) 2021-2027.

Totodată, în aceeași ședință a CJ, consilierilor județeni li se va supune la vot și proiectul de reabilitare și modernizare a infrastructurii de transport regional pe DJ 255, pe traseul Slobozia Conachi - Independența. De această dată, este vorba despre 9,5 kilometri ce urmează a fi supuși intervențiilor necesare, valoarea proiectului fiind de circa 42,41 milioane lei (inclusiv TVA), tot cu finanțare prin POR 2021-2027. Având în vedere specificul traseului, de această dată, în plus, se propune realizarea de acostamente betonate și de șanţuri betonate în zonele de intravilan și pe zonele cu pantă longitudinală mai mare de 4%, rigole carosabile pentru colectarea apelor pluviale în zonele centrale ale localităților, dar și podețe de acces cu placă armată peste șanț pentru asigurarea accesului la proprietăţi.

Citit 2349 ori Ultima modificare Joi, 31 Martie 2022 00:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.