”Curățăm România”, cu bani de la Agenția Fondului pentru Mediu

”Curățăm România”, cu bani de la Agenția Fondului pentru Mediu
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Agenția Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat că unitățile administrativ-teritoriale (UAT), subdiviziunile administrativ-teritoriale și asociaţiile de dezvoltare intercomunitară (ADI) se pot înscrie în Programul privind ecologizarea zonelor afectate de deșeuri ”Curățăm România”.

Suma alocată sesiunii de finanțare este de 27 milioane lei, iar maximul care poate fi acordat de AFM se stabilește în funcție de numărul locuitorilor la nivelul UAT solicitante sau, în cazul în care cererea de finanțare este depusă de către ADI, în funcție de numărul cumulat de locuitori și variază între 3.000 de lei pentru solicitantul care are maximum 1.500 de locuitori și 30.000 de lei pentru solicitantul care are peste 400.000 de locuitori.

Sunt eligibile proiectele care au ca scop ecologizarea zonelor afectate de poluarea cu deșeuri, inclusiv a gospodăriilor, zonelor de protecţie din jurul lacurilor naturale, lacurilor de acumulare, cursurilor de apă, digurilor, canalelor, barajelor şi al altor lucrări hidrotehnice, câmpurilor, pădurilor, de pe raza teritorială a UAT/ADI, doar în condițiile în care cantitățile respective de deșeuri nu intră în responsabilitatea operatorilor licențiați/autorizați.

Pentru realizarea acestei activități, beneficiarii finanțării pot coopta voluntari din comunitățile locale, inclusiv din rândul instituțiilor publice, unităților de învățământ, operatorilor economici și/sau puși la dispoziție de ONG-uri. De asemenea, solicitanții pot încheia parteneriate cu entitățile menționate, în scopul facilitării activităților specifice.

Dosarele de înscriere în program se trimit pe e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., până cel târziu la data de 6 iunie.

Citit 1232 ori Ultima modificare Joi, 07 Aprilie 2022 20:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.