La un an de la rezilierea contractului de lucrări, iar se caută constructor pentru Muzeul de Artă Vizuală

La un an de la rezilierea contractului de lucrări, iar se caută constructor pentru Muzeul de Artă Vizuală
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Consiliul Județean (CJ) Galați a reluat, la începutul lunii septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP/SICAP), procedura pentru execuția restului de lucrări de la Muzeul de Artă Vizuală din Parcul Rizer.

Valoarea totală a licitației este aceeași, aproape 18,82 milioane de lei, exclusiv TVA, din care, partea de construcții-montaj a fost evaluată la circa 17,42 milioane lei. Asta după ce, în data de 23 august, o procedură identică a fost anulată de autoritatea contractantă, din cauza depunerii unei singure oferte inacceptabile/ neconforme. Alte cheltuieli prevăzute în procedura de achiziție publică sunt cele legate de echipamentele tehnologice și funcționale care necesită montaj (1.222.935,29 lei fără TVA), dar și cele ocazionate de probele tehnologice sau de organizarea de șantier.

Din nou, criteriul de atribuire este ”prețul cel mai scăzut”, continuarea lucrărilor urmând a fi asigurată cu fonduri bugetare, practic din bugetul propriu al CJ. Termenul-limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 3 octombrie 2022.

Reamintim faptul că, în urmă cu aproape un an, președintele Consiliului Județean, Costel Fotea, ne declara că a fost reziliat contractul cu firma bucureșteană Midanne Invest Grup SRL (https://www.viata-libera.ro/politica-administratie/170885-consiliul-judetean-cauta-alt-constructor-pentru-muzeul-de-arta-vizuala). Această decizie a fost luată în condițiile în care constructorul bucureștean a executat în 36 de luni doar aproximativ 50%-60% din totalul lucrărilor.

Practic, această investiție a debutat în a doua parte a anului 2018, după un proiect premiat al arhitectului Dan Ujeucă. Conform acestuia, noul sediu al Muzeului de Artă Vizuală va avea săli de expoziţie, săli pentru restaurarea obiectelor de artă, o bibliotecă, dar și o sală Auditorium cu o capacitate de 180 de persoane. Muzeul din Parcul Rizer ar urma să aibă o suprafață de 4.000 de metri pătrați, cu un patrimoniu cultural impresionant, ce cuprinde peste 7.000 de lucrări de artă, în contextul în care, periodic, CJ alocă fonduri pentru achiziționarea acestora.

La finalizarea lucrărilor, proiectul futurist, apreciat de Ordinul Arhitecților din România, ar urma să fie acoperit cu o sticlă specială. Deocamdată, însă, este nevoie de un constructor pentru executarea restului de lucrări.

Citit 2785 ori Ultima modificare Luni, 05 Iunie 2023 17:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.