Cinci milioane de euro pentru reabilitarea a 17,5 km de străzi din Matca și Pechea

Cinci milioane de euro pentru reabilitarea a 17,5 km de străzi din Matca și Pechea
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

     În două dintre cele mai populate comune gălățene, Matca și Pechea, vor avea loc lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere.

     Astfel, șase asocieri de firme se "bat" pentru reabilitarea a aproape 14,5 kilometri de străzi din Pechea. Valoarea estimată a contractului privind serviciile de proiectare (faza proiect tehnic), asigurarea asistenței tehnice din partea proiectantului și execuția lucrărilor pe nu mai puțin de 31 de drumuri comunale din intravilan a fost evaluată, conform informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP/SICAP), la aproape 21,41 milioane lei, cu sursă de finanțare fonduri bugetare.

     În cadrul acestei investiții, vor fi executate lucrări de terasamente pentru realizarea patului străzilor, execuția structurii rutiere cu suprafață de rulare din beton asfaltic, a șanțurilor și rigolelor carosabile, realizarea de rigole carosabile transversale, amenajarea de intersecții cu drumurile județene (DJ 251 și DJ 255), a străzilor laterale pe o lungime de 10 metri cu aceeași structură, dar și implementarea unor sisteme de semnalizare verticală și orizontală.

     În această etapă a procedurii de achiziție publică, ofertele constructorilor interesați sunt încă în evaluare, aceasta urmând a se încheia joi, 15 decembrie. Procedura simplificată va avea un câștigător în baza criteriului de atribuire "cel mai bun raport calitate - preț", componenta financiară deținând o pondere de 70 la sută.

     Mai la nord, în Matca, administrația comunală are un proiect de modernizare a străzilor General Dragalina și Petre Ispirescu pe o lungime de trei kilometri, investiție evaluată la 3,56 milioane de lei, exclusiv TVA. Drumurile comunale propuse pentru modernizare, inclusiv partea de poduri și podețe, au fost selectate astfel încât să se atingă obiective de interes social și cultural, asigurând, totodată, legătura și cu drumul județean DJ 251.

     De această dată, componenta financiară a fost stabilită la o pondere de doar 40 la sută, 36 de procente revenind propunerii tehnice - justificarea în mod elocvent a unei metodologii adecvate de implementare a contractului, precum şi o planificare adecvată a resurselor umane și a activităților. Ofertele constructorilor sunt așteptate până pe 27 decembrie 2022.

     De menționat și că, urmare a aprobării proiectelor depuse prin noul PNDL - Programul Național de Investiții "Anghel Saligny", cele două comune gălățene au primit în toamnă alocări identice, de câte 14 milioane de lei, cu destinația modernizării drumurilor de interes local.

Citit 1829 ori Ultima modificare Marți, 24 Ianuarie 2023 05:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.