Trei proiecte semnate, un altul ratat, la Tecuci

Trei proiecte semnate, un altul ratat, la Tecuci
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Primarul tecucean Lucian Costin a anunțat recent semnarea a trei contracte cu finanţare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Valoarea totală a acestora este de peste 50 milioane de lei și vizează construirea de locuințe nZEB plus pentru tineri, consolidarea seismică și renovarea energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale, precum și achiziția de autobuze nepoluante.

Pe de altă parte, nici cea de-a doua ședință extraordinară de Consiliu Local, convocată pe 5 ianuarie, nu a întrunit cvorumul, din cauza absenței consilierilor PSD și UiPT. Din acest motiv, municipalitatea a pierdut, cel mai probabil, proiectul de modernizare a iluminatului public, în valoare de aproximativ cinci milioane de lei, cu sursă de finanțare bugetul Administrației Fondului pentru Mediu. Deși cererile de finanțare se pot depune până la sfârșitul acestei luni, bugetul alocat este pe cale de a se epuiza.

În consecință, liberalii tecuceni acuză, într-un comunicat, faptul că "această atitudine aduce grave prejudicii pe termen mediu și lung, prin blocarea unor proiecte de dezvoltare finanțate din fonduri nerambursabile, fonduri de care întreaga comunitate are nevoie".

Citit 1040 ori Ultima modificare Marți, 10 Ianuarie 2023 06:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.