Cheltuieli de 840 de milioane de lei, în bugetul Consiliului Județean

Cheltuieli de 840 de milioane de lei, în bugetul Consiliului Județean
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

În acest an, Consiliul Județean (CJ) Galați își propune să investească aproape 600 de milioane de lei, după cum se prezintă proiectul de buget publicat recent pe site-ul instituției. Astfel, cheltuielile totale sunt prevăzute să atingă suma de 839,75 milioane de lei, din care circa 240 de milioane de lei revin secțiunii de funcționare, fiind vorba practic despre cheltuielile curente ale CJ și ale instituțiilor din subordine.

Cele mai mari bugete le revin unităților sanitare aflate în coordonarea CJ, mai exact Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Ap. Andrei", aproximativ 299 milioane de lei, Spitalului de Boli Infecțioase, cu un buget prevăzut de 74,85 milioane de lei, și Spitalului Municipal "Anton Cincu" Tecuci, cu o "repartizare" de 73,85 milioane de lei, acesta din urmă fiind preluat anul trecut de la municipalitatea locală.

Cu mențiunea că aceste valori includ atât sumele prevăzute pentru funcționare, cât și pentru secțiunea de dezvoltare, alte bugete consistente se află în dreptul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului, 68,6 milioane de lei, și Spitalului de Pneumoftiziologie (TBC), acolo unde au fost estimate cheltuieli totale de 62,7 milioane de lei. Pe listă se mai află Spitalul Orășenesc din Târgu Bujor, cu un buget de 12,9 milioane de lei, UMS Gănești - 9,8 milioane de lei, sau Complexul Muzeal de Științe ale Naturii "Răsvan Angheluță", unde au fost planificate cheltuieli totale de 7,65 milioane de lei. De aproximativ cinci milioane de lei fiecare ar urma să beneficieze alte trei structuri din subordinea CJ, Biblioteca Județeană "V.A. Urechia", Centrul Cultural "Dunărea de Jos" și Serviciul Public Județean de Administrare a Domeniului Public și Privat.

Fonduri europene pentru realizarea investițiilor

Revenind la secțiunea de dezvoltare, am identificat fonduri europene de aproape 390 milioane de lei drept sursă de finanțare a investițiilor județene, din care 344,6 milioane de lei sunt proiecte cu finanțare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020, iar 43,3 milioane de lei reprezintă proiecte cu finanțare din sumele aferente componentei de împrumut din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Intrând în detalii, discutăm despre alocări estimate de 159,6 milioane de lei pentru Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor din județ, alte 78,5 milioane de lei pentru extinderea Variantei de Ocolire a municipiului Galați ("centura mică") sau 29,9 milioane de lei pentru creșterea eficienței energetice a Spitalului Județean. Alte 21,8 milioane de lei sunt prevăzute pentru modernizarea DJ 242A, în vreme ce pentru Spitalul Orășenesc din Târgu Bujor se vor aloca, în cadrul a trei proiecte, aproximativ 18,7 milioane de lei. Nu în ultimul rând, amintim necesitatea înființării Centrului de colectare selectivă a deșeurilor prin aport voluntar din municipiul Galați, o investiție estimată la 15,77 milioane de lei.

Citit 1564 ori Ultima modificare Marți, 10 Ianuarie 2023 09:46

2 comentarii

  • postat de Cer
    Vineri, 13 Ianuarie 2023 13:47
    78.96.84.***
    Pentru prime cati bani ati folosit?
    0
    0
  • postat de Taranu Taran
    Marți, 10 Ianuarie 2023 10:39
    89.39.81.***
    Rugam si pe aceasta cale Consiliul Judetean Galati pe domnul presedinte Costel Fotea sa asfalteze in acest an 2023 drumurile judetene DJ 242 B Plesa (intersectie troita) - pana la hotar cu judetul Vaslui si DJ 242 C Plesa (intersectie troita) - Aldesti din comuna Beresti Meria si acesti cetateni pla
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.