Ultimele evoluții în materie de gestionare a deșeurilor

Ultimele evoluții în materie de gestionare a deșeurilor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Finalizarea depozitului de deșeuri menajere de la Valea Mărului a fost urmată de o procedură de achiziție publică pentru desemnarea unui operator al acestuia, dar și de închiderea gropii de gunoi din zona Rateș - Tecuci.

Conform informațiilor prezentate de președintele Consiliului Județean (CJ) Galați, Costel Fotea, lucrările au continuat cu finalizarea stațiilor de compostare, sortare și transfer de la Târgu Bujor, iar în prezent se lucrează la căile de acces, inclusiv către obiectivele din orașul de pe Chineja și spre Valea Mărului, dar și către noua stație de tratare mecano-biologică de la Galați. Ultima este, în mod evident, piesa de rezistență a Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor (SMID) din județul nostru. "Pentru această investiție a fost demarată procedura de achiziții publice încă de anul trecut, fiind vorba despre un proiect de 100 de milioane de euro, dacă includem și partea de operare", ne-a precizat Costel Fotea. De altfel, în urma actualizării valorilor pentru acest masiv proiect, menit să reducă semnificativ volumul deșeurilor din județ, SMID-ul gălățean se duce către 180 de milioane de euro.

O altă investiție a CJ în zona de mediu se referă la platformele pentru colectarea deșeurilor inerte, cunoscute în termeni de specialitate drept CAV-uri (centre de colectare prin aport voluntar). Amplasate în opt puncte din județ, inclusiv în municipiul Galați, dar și la Slobozia Conachi, Târgu Bujor, Umbrărești, Valea Mărului, Berești Meria, Brăhășești și Drăgușeni, această investiţie presupune costuri totale de 67 de milioane de lei, din care 30 de milioane doar în municipiul reședință de județ, finanțarea fiind asigurată prin PNRR.

Citit 698 ori Ultima modificare Marți, 24 Ianuarie 2023 07:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.