Amendamente liberale la bugetul Consiliului Județean

Amendamente liberale la bugetul Consiliului Județean
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Înainte de prima ședință ordinară a Consiliului Județean (CJ) Galați din acest an, consilierii liberali au organizat miercuri, 25 ianuarie, o conferință de presă în care au prezentat o serie de amendamente la bugetul instituției.

Astfel, dr. Georgia Mocanu a vorbit despre trei proiecte din zona sanitară, cu o valoare de 900.000 de lei, două dintre acestea având în vedere crearea unui sistem de ticketing la Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sf. Ap. Andrei” pentru pacienții care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgențe și, în plus, instituirea unor trasee separate de intrare/ieșire din unitatea sanitară, scopul acestora fiind, pe de o parte, de a accelera și fluidiza circulația pacienților, iar, pe de altă parte, dorința de preveni infecțiile transmise pe cale aerobă. Totodată, consilierii județeni liberali revin asupra unei propuneri mai vechi, un ”input” financiar al CJ în secția externă a Spitalului Județean de la Ivești, zonă în care nu există nici măcar un laborator pentru analize medicale.

La rândul său, Iulian Iosif a schițat o serie de investiții în zona de infrastructură județeană, dintre care am reținut dorința de reabilitare a DJ 242B la Berești, realizarea unui studiu de fezabilitate pentru o altă variantă ocolitoare în proximitatea municipiului Tecuci (pe ruta Drăgănești - Matca - Munteni) sau sistematizarea intrării în Braniștea dinspre DN 25 către DJ 251L, porțiune des afectată de inundații. Totodată, consilierii județeni ai PNL sunt preocupați de un program de finanțare a asociațiilor și cluburilor sportive mai mici ce nu beneficiază în prezent de nicio susținere materială din bani publici sau de înființarea unor parcuri industriale la Tecuci și Târgu Bujor, a unui adăpost pentru câini în partea de nord a județului, precum și a unui incubator județean de afaceri.

Per total, aceste ultime șapte amendamente ce urmează a fi propuse în ședința de joi, 26 ianuarie, a CJ Galați însumează 4,2 milioane de lei.

Citit 1102 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Ianuarie 2023 16:13

2 comentarii

  • postat de Cristi
    Joi, 26 Ianuarie 2023 07:44
    86.34.187.***
    Usor cu amendamentele ca aveti pantalonii rupti in genunchi si palmele umflate de la atatea aplauze. Morosanu era cel care va oprea din lucru, de acum aveti liber la aplauze.
    0
    0
  • postat de Beresteni
    Miercuri, 25 Ianuarie 2023 18:13
    89.39.81.***
    La Beresti este primar PNL, dar nu vedem dorinta alesilor nostri sa se faca drum de centura pe langa statia CFR Beresti Tunel pana la drumul judetean DJ 242B spre Plesa si Barlad (ar fi cam 1 km de asfaltat si un pod). Nu ar costa multi bani dar nu se vrea dar in campanile electorale sustine ca vor
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.