Pentru ce obiective de investiții cer finanțare liberalii gălățeni

Pentru ce obiective de investiții cer finanțare liberalii gălățeni
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Spital Municipal de Urgență, un al doilea parc industrial, un hub tehnologic sau un parc de soft, asfaltarea unor străzi, fluidizarea traficului pe faleză, investiții în școli și modernizarea Stadionului "Dunărea", acestea ar fi cele mai importante obiective pentru care consilierii locali PNL au depus amendamente la proiectul bugetului Galațiului pe 2023. Proiectul își așteaptă votul marți, 31 ianuarie, în ședința Consiliului Local.

"Un buget tensionat, cu multe obiective, dar cu resurse puține", acesta este diagnosticul pus de dr. Anamaria Hărăbor, liderul grupului consilierilor locali PNL Galați, într-o conferință de presă, în care au fost prezentate amendamentele depuse la acest proiect. Este vorba despre 13 propuneri prin care se solicită alocarea unei sume totale de aproximativ 2,5 milioane de lei, pentru diferite obiective de investiții.

Cel mai important amendament liberal vizează alocarea a 500.000 de lei pentru proiectare/execuție Spital Municipal de Urgență, în condițiile în care în proiectul de buget sunt prevăzute 344.000 de lei pentru studiul de fezabilitate. „Spitalul este un proiect de suflet al consilierilor liberali, pe care nu am încetat să îl susținem ori de câte ori am avut ocazia. Pandemia ne-a demonstrat că indiferent ce facem în spitalele vechi, tot vechi rămân. Ne trebuie un spital nou”, a subliniat Anamaria Hărăbor.

Perseverenți, liberalii depun din nou amendamentele privind studiul de fezabilitate al unui nou parc industrial, și, respectiv, documentația pentru amenajarea unui sens giratoriu în zona de la Parcul Viva și a esplanadei din aceeași zonă la Faleza Dunării Galați. Sunt propunerile pe care le înaintează constant, din 2019 încoace, al căror inițiator în mandatul trecut a fost Paul Găvănescu.

Pe lista de amendamente se mai regăsesc: alocarea sumei de 200.000 pentru un hub tehnologic/ parc de soft (fonduri pentru tranziție justă), studiu de fezabilitate privind modernizarea Stadionului "Dunărea", dar și alocarea sumei de 100.000 de lei pentru asfaltarea străzilor ce necesită reparații de urgență.

Alte șase amendamente au ca obiectiv documentații pentru investiții și lucrări de care au nevoie diferite instituții de învățământ. Iar un ultim amendament ar sprijini finalizarea unui proiect social european la Biserica Catolică.

Rămâne de văzut în ce măsură vor fi acceptate de majoritatea PSD din Consiliul Local.

Citit 3084 ori Ultima modificare Joi, 02 Februarie 2023 09:56

5 comentarii

  • postat de Și Galațiul
    Marți, 31 Ianuarie 2023 20:11
    5.13.203.***
    Adică nimic de/pentru INFRASTRUCTURA MARE a Galațiului...nu tu tuneluri, poduri, autostrăzi - legături/conexiuni directe cu zonele/regiunile din împrejurimi...

    Vai de capu lor de PDL-izați/băsificați.
    Păcat în ce s-a transformat acest partid...la ce s-au dedat...la ură/golănie. Păcat de partid. Și apoi se mai și miră, ca proștii(din păcate) că de ce nu-i crede și nu-i votează lumea(și când zic lumea mă refer la gălățeni în special) fiindcă pentru ei, în favoarea orașului lor GALAȚI, în favoarea proiectelor orașului(pentru) GALAȚI ar fi trebuit să muncească... Dar când ei liberalii(foști PNL) acu băsificați/PDL-izați și-au sabotat până și proprii colegi/candidați(cum a fost sabotajul la propriul lor coleg/candidat/fostul primar)...

    Cum draq să-i votez/voteze lumea când ei PNL-iștii PDL-izați/băsificați/Pî rț0v-izați sgau pretat numai la g0lănii, la contre puse propriului oraș...

    PNL-ul dacă vrea să câștige voturile/încrederea gălățenilor atunci să lase mohiciile/mârlăniile/golăniile/aroganțele deoparte și să pună să realizeze/construiască toate proiectele de modernizare promise pentru Galați, chiar dacă nu convine unuia sau altuia...

    Cum s-au prăvălit copii aceia în Dunăre la trecere bac Galați(de era să se-ntâmple ditamai tragedia), doar pentru că unii n-au știut să-și susțină candidatul/primarul ales(d-atunci) cât și proiectele sale spre a fi realizate...
    Unii nu-nțeleg că toate-s necesare a fi realizate, toate proiectele...iată și cu pod la Brăila tot e necesar a se realiza/construi o traversare modernă a Dunării și pe la Galați, pentru a preveni viitoare tragedii(precum cea care cât pe ce să se întâmple la trecere bac Galați, cu acei copii, fiindcă și cu(și fără) pod la Brăila, tot se va continua a se traversa Dunărea și pe aici pe la Galați...și de aceea trebuie construită, modernizată și ruta de traversare a Dunării de/pe la Galați.
    0
    0
  • postat de teo
    Marți, 31 Ianuarie 2023 13:41
    86.124.125.***
    Proiecte in functie de profilul firmelor care sponsorizeaza PNL
    0
    0
  • postat de Cristi
    Marți, 31 Ianuarie 2023 13:36
    86.34.187.***
    Manusi de box si o noua sala de antrenament pentru Morosanu!? Aaa gata ati scapat de investitia asta, urmeaza investitia in tarabe si premierea plagiatorilor cu pensie speciala!
    0
    0
  • postat de florin
    Marți, 31 Ianuarie 2023 09:41
    86.124.203.***
    Eu întreb peneleul :avem parc industrial functionabil în prezent??????Pentru ca cineva face mișto de noi!!!
    0
    0
  • postat de Sportiv
    Marți, 31 Ianuarie 2023 07:04
    86.124.202.***
    Dacă modernizarea stadionului Dunărea înseamnă dat cu vopsea peste vechea rugină, mai bine nu aruncați banii pe fereastră ! O modernizare ar fi dărâmat și construit altul în loc !!!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.