Remanierea, o ciorbă reîncălzită

Remanierea, o ciorbă reîncălzită
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Vicepreşedintele PSD spune că moţiunea va fi votată de parlamentarii PDL *

Preşedintele PSD Galaţi, Dan Nica, este de părere că remanierea reprezintă „…un circ ieftin, fără legătură cu speranţele oamenilor”, că „dă impresia unei ciorbe reîncălzite” şi că noul Guvern va rezista „mai puţin de un trimestru”.

În opinia fostului vicepremier al României, Guvernul ar fi trebuit să îşi dea demisia cu totul, „cu premierul în frunte”, căci remanierea actuală dă impresia că „nu există o dorinţă reală de reformare sau schimbare a Guvernului şi de aducere a unui guvern cu credibilitate.

Remanierea este rezultatul unei lupte interne, a unor reglări de conturi în PDL şi nu are legătură cu nevoia de a avea un Guvern care să facă mai bine pentru ţară. Cât timp  a rămas Boc premier, lipsa de credibilitate rămâne. Vorbim de faptul că 89 la sută din români spun că Guvernul nu conduce cum trebuie ţara şi că România se îndreaptă în direcţie greşită…”.

Argumentând ideea potrivit căreia Guvernul ar fi trebuit să demisioneze „in corpore”, Dan Nica a făcut referire la ministrul Sănătăţii, care, „după episodul Giuleşti ar fi trebuit schimbat”.

În acest context, deputatul PSD Florin Pâslaru a adăugat: „Nu au schimbat decât miniştrii PDL, de frică să nu piardă voturi; dacă schimbau miniştrii UDMR ar fi putut să piardă voturi şi ei nu îşi permit să piardă nici măcar un vot”.

Moţiune votată pentru succes în alegeri

În opinia lui Dan Nica, singura soluţie pentru România este depunerea moţiunii de cenzură – probabil după 10 octombrie, când va apărea  legea bugetului de stat – şi votarea ei, astfel încât să cadă guvernul şi să se constituie un nou Executiv, menit să gestioneze situaţia de criză, dar şi să organizeze alegeri anticipate.

Pentru votul moţiunii de cenzură, Dan Nica spune că se bazează şi pe voturile PDL. În acest context, Dan Nica a dat de înţeles că parlamentarii PDL care vor vota moţiunea ar putea să îşi negocieze cu mare succes locul în colegii, la următoarele alegeri:

„… pentru votul moţiunii nu mizăm nici pe unii sau alţii pe votul UDMR sau UNPR ci în primul rând pe parlamentarii PDL care, în faţa acestui examen în faţa oamenilor, n-am nicio îndoială că se vor gândi la ce e mai bine: să salvezi corabia deja eşuată sau să meargă către o atitudine responsabilă şi corectă faţă de cei care i-au trimis în Parlament?”.

Întrebat dacă există parlamentari PDL de Galaţi care vor vota moţiunea, Dan Nica a răspuns: „sper să fie mai mult de unul…  pentru noi, acest moment este extrem de important şi, pentru acest lucru, suntem dispuşi să facem acele compromisuri necesare ca să îndeplinim acest obiectiv care este mult mai mare decât o dispută politică  minoră pe plan local într-un judeţ sau altul… vorbim de cei care mai vor să candideze în colegiu, dar ar putea să dorească alte lucruri: să candideze la primării, consilieri locali, judeţeni…”. 

Citit 652 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.