Ţicău susţine liberalizarea pieţei muncii din UE

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cetăţenii Uniunii să aibă prioritate la muncă în faţa străinilor – cere eurodeputata

„Nu trebuie folosită criza economică drept pretext pentru a aplica în continuare măsurile tranzitorii ce restricţionează libera circulaţie a lucrătorilor români şi bulgari. De asemenea, atrag atenţia că trebuie să se acorde prioritate cetăţenilor din statele membre UE în faţa forţei de muncă provenite din afara Uniunii”– a solicitat eurodeputata gălăţeancă Adriana Ţicău  Comisiei Europene şi statelor membre ale UE,  în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg.

Libera circulaţie a persoanelor este unul din principiile fundamentale ale Uniunii, a atras atenţie eurodeputata socialistă. Barierele existente în calea liberei circulaţii a lucrătorilor din România şi Bulgaria pot conduce la muncă nedeclarată, iar ridicarea acestor bariere îi va proteja în egală măsură atât pe lucrătorii imigranţi cât şi pe lucrătorii autohtoni, susţine Ţicău.

„Faptul că, în statele membre în care există aceste bariere au existat solicitări din partea comunităţii de afaceri pentru deschiderea completă a pieţei muncii arată că patronii şi sindicatele au înţeles că ridicarea acestor bariere înseamnă venituri egale pentru muncă şi cunoştinţe egale şi înseamnă că fiecare lucrător va plăti taxe şi impozite şi va contribui la sistemul de asigurări sociale şi de sănătate” a explicat europarlamentara.

Citit 461 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.