Asociere pentru lucrările de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii

Asociere pentru lucrările de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Consiliul Județean (CJ) Galați evaluează în prezent oferta asocierii Servland SRL - Supercon SRL - Termhidro SRL - Docerom Sistem SRL - Mysys Management SRL, depusă în vederea contractării lucrărilor de renovare energetică programate la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii "Răsvan Angheluță".

Potrivit caietului de sarcini din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP/SICAP), beneficiarul urmărește reabilitarea termică a elementelor de anvelopă ale clădirii, inclusiv izolarea termică a faţadei, prin înlocuirea tâmplăriei exterioare existente și termoizolarea planşeului peste ultimul nivel cu sisteme termoizolante, precum și reabilitarea termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde. Totodată, vor fi înlocuite sistemele de climatizare și de condiționare a aerului și vor fi reabilitate/modernizate instalațiile de iluminat. În plus, vor fi implementate sisteme de management energetic integrat, cu sisteme inteligente de contorizare, urmărire și înregistrare a consumurilor energetice și de umbrire pentru sezonul cald. Sunt prevăzute, de asemenea, sisteme alternative de producere a energiei electrice pentru consum propriu (instalații cu captatoare solare electrice, panouri solare fotovoltaice, microcentrală în cogenerare și doua pompe de căldură aer-apă).

La exterior, clădirea va fi echipată cu trei stații de încărcare pentru mașini electrice. Durata de prestare a serviciilor de proiectare a fost stabilită la 90 de zile, iar lucrările propriu-zise ar trebui să dureze doar un an de la emiterea ordinului de începere, cu o perioadă de garanție de minimum 36 de luni.

Renovarea energetică a CMSN "Răsvan Angheluță" se face cu bani europeni, obținuți prin PNRR, costurile estimate fiind de aproximativ 10,5 milioane lei, exclusiv TVA. Pe lângă acestea, CJ are în plan și o altă investiție "verde" la Grădina Botanică, amenajarea unor alei cu pavaj solar.

Citit 2118 ori Ultima modificare Marți, 11 Aprilie 2023 10:26

1 comentariu

  • postat de Ivascu
    Marți, 11 Aprilie 2023 17:44
    89.39.81.***
    Se maresc cumva "custile" in care sunt detinuti nisetrii?
    Pestii masoara 40cm lungime iara custile au doar 60cm latime.
    Monstrul de cladire parca a fost special construita, ca sa chinuie pestii, un fel de ALCATRAZ pentru pesti. In plus daca nu te apleci pe scari, ai ocazia sa te lovesti la cap.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.