Fantomele partidelor

Fantomele partidelor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pe când un muzeu al… politicului decadent? *

Observam mai demult nepăsarea sau nostalgia cu care sunt păstrate în vocabular, dar şi în inscripţii, umbre din alte vremuri, pe străzi principale din municipiu, cum ar fi placa indicatoare care încă mai arată, pe un imobil al străzii Universităţii, vechiul nume al străzii:  „23 August”.

Ochiul trist al gălăţeanului, obişnuit cu peisajul străzii, nici nu se mai miră, nici nu mai observă zilnic pe Domnească, pe peretele unei case cu cariatide şi, după cercevelele căscate ale geamurilor fără geam, poate şi cu fantome, un vechi afiş, care pare să se ţină mai bine decât clădirea.

Un afiş mare, cu un trandafir, pe care scrie „PD”. Fostul Partid Democrat al lui Petre Roman…

Cum majoritatea politicienilor gălăţeni nu se prea mai obosesc să spună, în discursurile lor, „PDL”, ci doar „PD”, afişul ar putea fi unul pentru alegerile viitoare…

Vechii locatari de partid ai imobilului nu s-au deranjat să dea jos la plecare afişul altei campanii, cu mai puţin ulei şi mălai. Afişul chiar a protejat un pic zidul de ploaie, iar gălăţenii au parte de un… muzeu al politicii.

De ce nu s-ar lipi atunci pe toţi pereţii ruinaţi, pe calcanuri coşcovite, astfel de mari afişe, care să mai ascundă ruina la care tot partidele au contribuit de-a lungul timpului?

Citit 529 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.