Două decenii de tablă la General

Două decenii de tablă la General
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Troiţa, agresată de… hemoroizi! *

Semnalam de curând că, în sfârşit,  Primăria a demolat chioşcurile din zona piaţetei de la „General”. Peisajul arhitectonic s-a luminat: magazinele din spate, inclusiv o librărie, sunt acum vizibile.

Am putea comenta şi că urâţirea acestui spaţiu  în ceea ce s-a numit „oraşul de tablă”  trebuia oprită de mult, nu tocmai… la vreme de criză, când se pierd locuri de muncă şi locuitorii din zonă nu mai au ocazia de a cumpăra de la doi paşi nimicuri ieftine, dar necesare… De văzut, începe însă să se vadă bine, inclusiv ferestrele unui bar, „tapiţate” cu imagini newyorkeze, să juri c-am ajuns peste Ocean…

La câţiva paşi, „admirăm” însă sensul giratoriu din centrul Pieţei Energiei, pe care ADP nu a putut s-o modernizeze cu arhitectură florală, aşa cum îşi doreşte directorul Eduard Grosu, pentru că, până s-au terminat lucrările la strada Basarabiei, a început toamna.

Asta ar fi una, dar şi aici remarcăm panouri publicitare uriaşe care „umbresc” mica şi fragilă troiţă de lemn, cu un Iisus sculptat, multă vreme singurul monument din zonă. Alături, reclame uriaşe, inclusiv la leacuri pentru hemoroizi şi fisuri anale – Doamne fereşte!

În această privinţă, nu cred că vom avea parte de demolări. Doar…  să nu dărâme careva troiţa, nu ne mai miră nimic, căci falnicele reclame aduc bani la bugetul sărac al municipiului. Ca şi chioşcurile demolate cu atâtea întârziere, de altfel…

Citit 795 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.