Mistere neelucidate în Micro 39A. De ce se usucă gazonul într-un loc de joacă abia modernizat (FOTO)
Foto: Anca Melinte

Mistere neelucidate în Micro 39A. De ce se usucă gazonul într-un loc de joacă abia modernizat (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Jalnic, aşa arată o bună parte din spaţiul verde amenajat cu gazon, în locul de joacă din Micro 39A, blocurile W2-W3, recent modernizat cu fonduri europene. A fost schimbat înainte de recepţia lucrărilor, pe cheltuiala constructorului, dar s-a uscat şi a doua oară. Administraţia locală va încerca să afle cauzele și va forma o comisie din reprezentanți ai constructorului, ai Primăriei municipiului Galaţi şi ai operatorului serviciului de întreținere spații verzi.

O reclamaţie privind starea gazonului din locul de joacă situat în Micro 39A, zona blocurilor W2-W3 - care a beneficiat recent de modernizare - ne-a fost transmisă recent la redacţie. Gălăţeanul care ne-a semnalat situaţia acuză că s-au făcut lucrări de proastă calitate: "În urma unei sesizări, s-a schimbat o parte din gazonul din parc. Din păcate, acesta s-a uscat iar. Parcul a fost proiectat şi construit cu instalaţie de udare, dar trebuie şi pornită. Nu ştiu cine plăteşte aceste erori, dar sigur cei din Primărie nu verifică nimic".

Cetăţeanul ne-a transmis şi un răspuns al Primăriei Galaţi, pe care l-a primit în urma celei de-a doua sesizări pe care a transmis-o administraţiei locale. În documentul primit, Primăria susţine că spațiul de joacă pentru copii este amenajat în baza unui proiect tehnic și respectă "Cerințele tehnice de securitate privind echipamentele și instalațiile montate și utilizate în cadrul parcurilor de distracții și spațiilor de joacă". "Menționăm că modul de utilizare necorespunzător și frecventele vandalizări generează diverse probleme tehnice, iar lipsa de educație a unor utilizatori creează disconfort public", susţinea administraţia locală, în adresa de răspuns.

La finele săptămânii trecute, am vizitat locul de joacă, iar imaginile realizate dovedesc starea deplorabilă a spaţiului verde. Aşa că am cerut Primăriei Galaţi informaţii despre starea gazonului şi funcţionarea instalaţiei de irigat.

Ce spune Primăria Galaţi

"Gazonul din spațiul aferent locului de joacă din cartierul Micro 39A, blocurile W2-W3, a fost schimbat în timpul contractului, înainte de recepție, pe cheltuiala constructorului, întrucât la verificarea vizuală s-au constatat deficiențe. Acum se confirmă din nou o stare necorespunzătoare a gazonului, iar pentru identificarea cauzelor se va realiza o expertizare de către o comisie formată din reprezentanți ai constructorului, ai beneficiarului și ai operatorului serviciului de întreținere spații verzi. După stabilirea cauzei, care poate fi calitatea slabă a gazonului, montaj defectuos sau utilizare improprie, în funcție de rezultat, se va lua decizia privind remedierea, cel mai probabil în luna septembrie, când vremea va fi favorabilă acestei operațiuni.

Cât privește sistemul de irigații, acesta este funcțional, este alimentat la sistemul de iluminat public și funcționează noaptea, după ora 2,00, cu o temporizare de 20 de minute pe zonă, în acest moment al verii", ne-a transmis Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați.

Reamintim că locul de joacă din zona blocurilor W2-W3 este unul dintre cele trei situate în cartierele gălăţene Micro 38, 39A şi 39C, care au fost modernizate în cadrul unui proiect european despre a cărui punere în operă aţi mai putut citi în ziarul "Viaţa liberă". Contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor a fost semnat cu asocierea Moviland Met SRL - Fraicom SRL, în iulie 2021.

Citiţi şi:

Fotbalul dăunează gazonului?!

Cât îi trebuie Primăriei Galaţi să modernizeze, cu bani europeni, trei locuri de joacă. Lucrări mai scumpe şi prelungite (FOTO)

Cât mai durează modernizarea a două locuri de joacă. Contract prelungit și majorat din nou (FOTO)

Loc de joacă în șantier, asaltat de copii și adulți (FOTO)

Citit 5725 ori Ultima modificare Marți, 22 August 2023 12:37

9 comentarii

  • postat de Octavian COSOVLIU
    Luni, 21 August 2023 19:59
    5.13.133.***
    Mai faceti lucrari cu moviland met ,cei mai buni ,traiasca arhiva trasa la xerox a Proiect S.A si vila aia misto de pe democratiei (nu conteaza ca fostul Institut de Proiectari e terminat si pus pe butuci ,prietenii stiu de ce )
    0
    0
  • postat de un cetatean
    Luni, 21 August 2023 18:56
    89.136.6.***
    De ce,este o intrebare retorica,in acest caz.Pentru ca s-a grabit toata lumea sa faca receptia si sa se deconteze lucrarea.Si sa se plateasca comisionul.
    0
    0
  • postat de Ivascu
    Luni, 21 August 2023 17:22
    89.39.81.***
    Brazdele de gazon se "pozeaza" pe substrat de nisip, asezat peste pamant afanat.
    Daca tehnologia de instalare a brazdelor de gazon a fost respectata, norma de udare a fost aplicata, explicatia pentru deteriorarea gazonului ar fi, soi de gazon care nu rezista la conditiile climatice actuale.
    0
    0
  • postat de Ciprian.
    Luni, 21 August 2023 11:00
    217.63.67.***
    Felicitari pt articol. Ar fi bine sa faceti cate un articol pentru fiecare parc "modernizat" de Primaria Galati cu firmele de casa. Toate arata cam la fel dupa 1 luna. Pana si gazonul din parcul de la uzina de apa, a inceput sa dea semne de degradare. Sa fie oare coincidenta?
    Om trai si om vedea.
    0
    0
  • postat de macarie banu
    Luni, 21 August 2023 10:30
    89.137.225.***
    aiurea....s-a furat gazonul bun si a fost inlocuit cu ceva expirat.Simplu,Galati,Romanica. Cel bun infloreste acum prin curtea vreunui sefutz......sau...posibil ca si muncitorii sa fi facut o "tranzactie" asa,in scurt,pentru ceva sticle de tarie. Se practica.Daca nu-i din curtea ta,merge....
    0
    0
  • postat de Liviu
    Luni, 21 August 2023 10:20
    93.122.248.***
    Și nu numai! Școala nr.11 este în aceeași situație gazonul,și nici instalația de udare nu funcționează!
    0
    0
  • postat de Sandokan
    Duminică, 20 August 2023 22:17
    109.166.128.***
    Suntei rai!Este doar gazon expirat! Sau cum zicea un priceput - din seminte de pepene verde cu miez galben.Unul si mai priceput zice ca este gazon de la arabi, nu de la "ingleji".Doar priceputi avem, de la lucratorii si patronii firmelor castigatoare de lucrari pana la angajatii primariei si alesi.
    0
    0
  • postat de Ramon Cortizon
    Duminică, 20 August 2023 22:02
    86.124.202.***
    Da' boschetarul care stă la mesele de șah de la intrarea din locul de joacă menționat în articol? Ăla nu deranjează pe nimeni, nici măcar pe cei de la Poliția Locală?
    0
    0
  • postat de marr
    Duminică, 20 August 2023 20:35
    86.124.202.***
    O fi gazon/iarba 'smart' cu efect de schimbare a culorii . Data viitoare , ca sa rezolve Problema Definitiv vor pune mocheta/Gazon Sintetic .
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.