Activitate normală la primăriile din Galaţi şi Tecuci

Activitate normală la primăriile din Galaţi şi Tecuci
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Angajaţii Primăriei municipiului Galaţi au respectat programul normal de lucru, deşi numărul celor care au primit stimulente pe august şi septembrie este nesemnificativ faţă de totalul membrilor celor două sindicate * La Tecuci, nemulţumirile sunt mari, dar nu se poate bloca activitatea municipiului *

„Nefiind vorba despre o acţiune organizată de sindicat, ci una spontană, eu nu am niciun cuvânt de spus. Totuşi, pot remarca faptul că angajaţii primăriei par să fie mulţumiţi de salariile pe care le au, asta în ciuda faptului că ştiu multe persoane cu salarii mici, de 500-600 de lei pe lună. Oricum, noi, ca sindicat, suntem solidari cu angajaţii Direcţiei de Finanţe Galaţi, care au făcut, pentru a doua zi, consecutiv, grevă”, a declarat Marcel Gurzu, liderul Sindicatului Funcţionarilor Publici din Aparatul propriu de specialitate al Primăriei municipiului Galaţi, sindicat despre care liderul spune că numără în prezent 140 de membri.

Şi liderul celui de-al doilea sindicat din primărie, Adriana Enache, de la Sindicatul Independent din Primăria Galaţi (sindicat care numără 305 membri), a confirmat că „activitatea s-a desfăşurat, joi, în mod normal”.

Pe de altă parte, Adriana Enache a amintit de faptul că liderii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie au punctat faptul că prin modificarea OG 1/2010 se creează o discriminare în privinţa lucrătorilor din direcţiile de impozite şi taxe locale din ţară.

„Prin modificarea OG 1/2010, prin care se prevede introducerea stimulentelor în salariile de bază, se face referire doar la salariaţii Ministerului de Finanţe şi ai celor care ţin de bugetul asigurărilor sociale, dar nu se referă şi la angajaţii direcţiilor de impozite şi taxe locale, care depind de bugetele locale. În această situaţie, dacă se va modifica astfel OG 1, nu este exclus ca şi angajaţii subordonaţi bugetelor locale să protesteze în viitorul apropiat”, a declarat Adriana Enache.

Aceasta a confirmat însă că angajaţii Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale Galaţi au primit stimulentele pe lunile august şi septembrie. Din surse, am aflat însă că cei care au primit stimulente sunt în total 40 de oameni, nesemnificativ faţă de totalul celor aproape 450 de sindicalişti din administraţia locală!  

Şi activitatea angajaţilor din Primăria Tecuci, s-a desfăşurat normal. Potrivit declaraţiilor liderului Sindtec, Cezar Baraş, „oamenii sunt foarte nemulţumiţi şi aici, din cauza salariilor mici pe care le încasează, însă nu se pune problema să întrerupem activitatea, având în vedere că aceasta este o perioadă de vârf. Se lucrează la gestionarea cererilor pentru subvenţiile la căldură şi nu putem să blocăm activitatea”.

„Suntem, însă, solidari cu cei de la Finanţe, care fac grevă şi cred că o modificare a sistemului de salarizare are mai multe şanse de reuşită în cazul unui protest al finanţiştilor de la minister”.

Potrivit lui Cezar Baraş, sindicatul pe care îl conduce (afiliat la Sed Lex), numără 350 de membri, inclusiv din 12 primării din jurul Tecuciului.

Citit 802 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.