Primarul Tecuciului, premiat pentru „excelenţă pentru continuitate în administraţia publică”

Primarul Tecuciului, premiat pentru „excelenţă pentru continuitate în administraţia publică”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Municipiul Tecuci este mai mic decât municipiul Galaţi. Are cam cu 248.029 de cetăţeni mai puţin. În municipiul Tecuci, străzile sunt luminate, noaptea, de toate becurile, nu ca la Galaţi, unde funcţionează doar două din trei lămpi.

Primăria municipiului Tecuci a reuşit, pe vreme de criză, să vândă o parte dintr-o unitate militară ce s-a dat în administrare publică, de la MApN. Terenul a fost vândut unei companii care acum construieşte un supermaket în zonă.

Dacă MApN va fi de acord să dea în administrarea Primăriei municipiului Galaţi cele două unităţi militare cerute de ani de zile – cea de pe Coşbuc şi cea de la Turnul de Televiziune -, atunci 15 instituţii publice şi alte 11 ONG-uri, fundaţii şi agenţii ar trebui evacuate din Blocul Cristal.

La Direcţia de Fiscalitate a Primăriei Tecuci nu s-a introdus nicio „taxă de câine”, ca la Galaţi, cu toate că şi acolo, dar şi aici, numărul patrupedelor de pe străzi este constant… 

La Tecuci, străzile nu sunt pline de şanţuri, ca la Galaţi. Tot la fel de adevărat este că Galaţiul şi nu Tecuciul va avea – să sperăm! – la anul un sistem de apă şi canalizare modernizat prin ISPA.

Galaţiul şi nu Tecuciul va avea în 2011– poate! – bani pentru adăpostirea câinilor comunitari în padocuri. Şi tot Galaţiul va avea bani nu doar pentru salariaţii din administraţie, ci şi pentru suplimente, aşa cum s-a şi decis la recenta şedinţă CL, în cazul recompensării poliţiştilor comunitari.

După cum vedeţi, nimeni nu crede că la Tecuci este totul roz, iar la Galaţi, negru.

Şi totuşi,  primarul Tecuciului, Eduard Finkelstain (FOTO), şi nu altcineva a primit, recent, premiul „de excelenţă pentru continuitate în administraţia publică”, în cadrul celei de-a VI-a ediţii a Galei „Premiilor de excelenţă Administratie.ro”, eveniment organizat de Portalul www.Administratie.ro, Agenţia OSC şi Primăria Municipiului Braşov. Primarul a mai primit şi în 2006 „premiu de Excelenţă pentru activitatea în Primărie”, în cadrul aceleiaşi gale.

Manifestarea este cunoscută şi prin faptul că în 2009, preşedintele CJ Galaţi, Eugen Chebac, a primit „Premiul de excelenţă pentru cele mai valoroase proiecte de accesare a fondurilor europene”, alături de primarii din Giurgiu, Orăştie şi de preşedintele CJ Argeş.

Un premiu pentru că oraşul rămâne în picioare

La fiecare din cele şapte categorii ale galei, s-au acordat mai multe premii, însă numai la cea de-a opta categorie a fost un singur premiant - primarul Tecuciului.

„Eu cred că mi s-a acordat acest premiu, pentru că am reuşit să menţin Tecuciul în picioare, chiar dacă am trecut deja prin două crize: întâi am avut inundaţiile din 2007, când, la doar câteva zile de la serbările oraşului, când totul strălucea, s-a întors municipiul cu fundul în sus… şi apoi, nu am ieşit bine din criza inundaţiilor şi am intrat în criza economică”.

„Totuşi, Tecuciul trăieşte, nu foarte bine, dar mulţumitor; primăria nu are datorii mai mari de 30 de zile, chiar ieri mă uitam că avem datorii de doar trei miliarde de lei vechi, bani care se acoperă fără probleme din încasările lunare. După inundaţii ajunsesem să avem datorii la terţi şi de 30 de miliarde de lei”.

„Am renunţat şi la restricţia de iluminat public stradal, am aplicat-o doar o lună şi jumătate, închideam iluminatul cu jumătate de oră mai devreme decât în mod normal. Furnizăm servicii publice fără probleme, în decembrie vom inaugura şi întreg sistemul de iluminat stradal, extins acum în fiecare cătun al Tecuciului. Cred că premiul care mi-a fost decernat ar fi trebuit să se cheme «pentru continuitatea performanţei», iertată-mi fie lipsa de modestie!”

Primarul Eduard Finkelstain spune că premiul primit nu are legătură cu decizia viitoare de a mai candida sau nu pentru încă un mandat: „Nu am spus niciodată că nu voi mai candida, ci doar că trebuie să analizez cu atenţie o astfel de decizie. Iar acum este prematur, nu vedeţi cum se schimbă lucrurile de la o zi la alta?”

Citit 1265 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.