Vânzătorii ambulanţi nu mai sunt verificaţi de DSV

Vânzătorii ambulanţi nu mai sunt verificaţi de DSV
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comercianţii de produse alimentare care vor sosi la Galaţi la sfârşitul acestei luni pentru a participa la serbările oraşului nu vor mai trece prin filtrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din judeţul nostru.

Ei vor merge direct la Primărie, pentru a primi spaţiul de comercializare. Obligativitatea obţinerii avizului DSVSA, care a fost o constantă până acum, a fost eliminată în urma unei modificări legislative, a anunţat directorul Direcţiei de la Galaţi, dr. Viorel Gheorghiţă.

„Orice persoană fizică sau juridică ce este înregistrată sanitar-veterinar poate comercializa produse alimentare la orice târg din România fără a mai necesita o nouă autorizaţie, de la Direcţia Sanitară Veterinară din localitatea care găzduieşte târgul. Acea persoană va putea vinde produse alimentare numai în baza autorizaţiei de comerţ stradal pe care i-o va elibera Primăria”, a declarat, ieri, dr. Viorel Gheorghiţă.

Totuşi, pentru securitatea gălăţenilor, directorul DSVSA Galaţi îi recomandă municipalităţii ca, înainte de a le oferi solicitanţilor un loc de comercializare pe spaţiul public, să verifice dacă aceştia sunt autorizaţi să producă şi să comercializeze produse alimentare.

„Atunci când le oferă un spaţiu de vânzare, Primăria ar trebuie să le ceară comercianţilor o copie a licenţei de funcţionare, ca să se convingă că aceştia sunt autorizaţi să desfăşoare comerţ cu produse alimentare. Altfel, este posibil să îi dea autorizaţie să prepare şi să vândă mititei unei persoane care, de fapt, reşapează anvelope. Discutăm de siguranţa populaţiei”, a explicat dr. Viorel Gheorghiţă.

Citit 2673 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.