Un loc de veci, cu 24 la sută mai scump

Un loc de veci, cu 24 la sută mai scump
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai mulţi gălăţeni ne-au întrebat dacă nu cumva s-au privatizat cimitirele, fiindcă, în ultimul timp,  s-au mărit preţurile serviciilor?

„E o confuzie” - ne-a spus Eduard Grosu, directorul fostului serviciul ADP, actuala „Gospodărire Urbană” SRL. „De la 1 octombrie curent, fostul serviciu ADP s-a transformat în societate comercială cu răspundere limitată şi are ca acţionar unic tot Consiliul Local Galaţi”.

„Această transformare din simplu serviciu în SRL a făcut ca  preţurile serviciilor noastre să se mărească cu 24 la sută, fiindcă s-a introdus şi taxa pe valoare adăugată (TVA-ul)”.

Eduard Grosu a mai precizat că preţurile serviciilor prestate de mai noua „Gospodărire Urbană” vor fi stabilite în funcţie de hotărârea Consiliului Local Galaţi, singurul în măsură să mărească sau să „staţioneze” nivelul preţurilor în acest domeniu. Oricum, acest fapt se va întâmpla cel mai sigur de anul viitor.

Ce înseamnă pentru buzunarul celor care trebuie să-şi cumpere casă pentru veşnicie? Că în loc de 29 lei, cât dădeau pentru un loc de veci concesionat pe şapte ani (la Cimitirul „Sfântul Lazăr”) până la 1 octombrie 2010,  acum achită în aceleaşi condiţii suma de 35,96 lei.

Un loc concesionat pe perioadă nedeterminată costă acum 255,44 lei, faţă de 206 lei până la 1 octombrie 2010.

Citit 826 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.